להושיט יד, לקטוף - ולהכין מטעמים מחוביזה

עלי החוביזה גדלים בכל מקום – בשולי שטחים חקלאיים, בשדות בור ובגינות עירוניות – ורק מחכים שתקטפו אותם. אפשר לשלב אותם במרק ובקציצות, במאפים ובפסטות, בתבשילים ובסלטים חמים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

צרורות של עלים עדינים, דקים ופלומתיים, שוליהם מפורצים מעט וצבעם ירוק בהיר. הגשם שבושש לבוא גרם להם להפציע באיחור, כי בניגוד ליתר ירוקי החורף שגדלים ברובם גם בחממות, נשארו עלי החוביזה (חלמית בעברית) בני ליקוט בלבד. בשולי שטחים חקלאיים מושקים, בשדות בור ובגינות עירוניות מוזנחות הם גדלים, תמיד זמינים בקרבת מקום – לפקוח עיניים, להושיט יד ולקטוף, או לקנות בשווקים ערביים וממגדלים אורגניים המכירים בערכם. במטבח אפשר לשלב אותם במרק, בקציצות, במאפים, בפסטות, בתבשילים ובסלטים חמים. 

תגובות