ט"ו בשבט מגיע למטבח. התארגנתם כבר?

מגרנולה טבעונית ועד תבשיל זנב שור בהשראה מרוקאית: מה מכינים מפירות יבשים

מיכל וקסמן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טנזיה זנב שור 
בפירות יבשים
טנזיה זנב שור בפירות יבשיםצילום: מיכל וקסמן

ט"ו בשבט הוא ראש השנה לאילנות, הזמן בשנה שבו שיאה של עונת הגשמים כבר מאחורינו והעצים מתחילים לפרוח ולחנוט פירות חדשים. אכילת פירות יבשים – מסימניו הבולטים של החג – היא מנהג שנולד בקהילות יהודיות בתפוצות, שבהן אכלו פירות משבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל. אלה היו זמינים עבורם רק במצבם המיובש, דרך נפוצה מאז ועד היום לשימור תוצרת חקלאית מעונות פוריות לעונות קרות שמבחר הפירות בהן מצומצם. כשקונים פירות יבשים כדאי לחפש את אלה שיובשו ללא תוספת סוכר.

תגובות