לאכול בסגול: למה מפלים את הכרוב הסגול?

בסלט, בתבשיל או מוחמץ: הכרוב הסגול הוא ירק שגשם וקור עושים לו רק טוב

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
תבשיל כרוב סגול בבצל ותפוחים
תבשיל כרוב סגול בבצל ותפוחיםצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

כרוב סגול הוא אחיו הפחות פופולרי של הכרוב הירוק. אלה הם שני זנים נפרדים של אותו ירק, שונים זה מזה בטעם, במרקם וביתרונותיהם התזונתיים. ראשי הכרוב הסגולים נוטים להיות דחוסים מאלה הירוקים, עליהם דקים וצפופים, חריפות עוקצנית מורגשת בטעמם. הם מכילים כמות גדולה יותר של ויטמין C, אשלגן ונוגדי חמצון אחרים שמיטיבים עם מערכת העיכול ומחזקים את המערכת החיסונית. כמו יתר בני משפחתם, הכרובים הסגולים הם ירקות חורפיים שהקור והגשם מיטיבים עמם. אפשר לאכול אותם טריים בסלט, לבשל בחברת סוכני מתיקות ומעט חומץ שישמר את צבעם העז או להחמיצם וליהנות מהם גם כשאינם בשיא עונתם.

תגובות