מתכון

איך מכינים ריקוטה בבית?

בלי להוציא יותר מדי כסף וללא חומרים משמרים ומייצבים, השף עומר אבישר (ממסעדת קלארו) בעד להתחיל להכין גבינות בבית, ריקוטה למשל

עומר אבישר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עומר אבישר, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל

מקורות הריקוטה חוזרים אחורה אל ארץ המגף. שם במקור הפיקו את הגבינה משאריות מי גבינה שנותרו מבישול גבינות אחרות. בשני מרכיבים פשוטים ומעט ופחות מחצי שעה של הכנה מתקבלת ריקוטה טרייה ועשירה שלא תוכלו להשיג בשום סופר. אני אוהב להגיש אותה עם מנה של ירוקים - הירקות הירוקים מעודכנים על פי כל עונה.

רכיבים

  • 2 ליטר חלב
  • ריוויון 500 מ"ל
  • קורט מלח

הוראות הכנה

יוצקים את כל המרכיבים לתוך סיר.

מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב קל כדי שמוצקי החלב לא ידבקו לתחתית.

ממשיכים לבשל עד שנוצר גבן (20 דקות).

מכבים את האש ומניחים למשך 10 דקות בצד.

מסננים, מצננים ומגישים.

מאחסנים בקירור עד- 3 ימים בכלי סגור ללא נוזלים.

ריקוטה ביתית

תגובות