בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

מעדן של תאנים ממולאות באגוזים

המעדן INCIR TATLISI מדרום אנטוליה, קל ופתוח לגיוונים. כל מה שצריך אליו זה תאנים משובחות

2תגובות
תאנים ממולאות אגוזים
Getty Images IL

חומרים:

1/2 ק"ג תאנים מיובשות גדולות מאיכות טובה

1 כוס אגוזי-מלך או אילסרים, קצוצים גס מאוד

1/4 כוס סוכר דק (אפשר לטחון סוכר בבלנדר)

מיץ וקליפה מלימון שלם

1/2 כפית גרגרי הל (לא חובה)

הכנה:

1. מסירים את הגבעול מכל תאנה, ומרחיבים באצבעות פתח למילוי.

2. ממלאים כל תאנה בכפית גדושה או יותר (או פחות, לפי גודל התאנה) של האגוזים הקצוצים.

3. מסדרים את התאנים בשכבה אחידה בסיר עם תחתית עבה.

4. מערבבים את הסוכר, הלימון וההל עם שתי כוסות מים. מבשלים על אש קטנה עד רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד שנוצר סירופ דליל.

גיוונים: אפשר להוסיף לנוזלי הבישול וניל, קינמון, זנגוויל ותמצית שקדים. אפשר להגיש כאשר כל תאנה מעוטרת בזילוף של "קרם פרש".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו