בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

ארוחת פיצה טורטייה בבית

מהיר, בהיר, קל להכנה ואפשר לעשות ממנו ארוחת-מרפסת או טבע, כמובן

תגובות
פיצה טורטייה
דרימסטיים

ברור שב"ספר המתוק" של חני פרבר (תצלומים: אודי ארנסט; עריכה אומנותית: נורית קריב, הוצאת ידיעות אחרונות /ספרי חמד/חרגול) יהיה גם פרק שנקרא "לא מתוק", המאפיין את נהייתו של האיש המוכשר הזה אחרי אוכל אמיתי שאפשר לנעוץ בו שיניים. ככל מתכוני הספר, גם מתכון ה"טורטייה פיצה" (רעיון מבריק) מהיר, בהיר וקל להכנה. אפשר לעשות ממנו ארוחת-מרפסת או טבע, כמובן.

טורטייה פיצה

אפשר להכין טורטייה בקלות בבית (מתכון בהמשך), אבל כמעט בכל מכולת ניתן להשיג טורטיות משובחות, שהן התחלה טובה למגוון גדול של מנות, ולא רק מהמטבח המקסיקאי.

חומרים (ל-4 מנות):

4 טורטיות

למילוי:

1 קופסת טונה (בשמן או במים, איך שאוהבים)

2 כפות לימון כבוש קצוץ

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 פלפל אדום מתוק קצוץ

2 כפות צלפים קצוצים

2 פילטים של אנשובי, קצוצים

1 צרור גדול של רוקט, קצוץ

פלפל שחור גרוס טרי

100 גרם גבינת פטה מפוררת

מעט קצח

כלים:

תבנית שטוחה

הכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הטונה, הלימון, הבצל, הפלפל, הצלפים, האנשובי והרוקט, ומפלפלים.

3. מניחים את הטורטיות בתבנית ומפזרים עליהן את תערובת הטונה.

4. מפזרים את הגבינה והקצח ואופים 10-8 דקות, עד שהגבינה משחימה מעט.

5. מגישים מיד.

טורטייה

חומרים (ל-12 טורטיות):

280 גרם קמח רגיל

1 כפית מלח

חצי כפית אבקת אפייה

2 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)

125 מ"ל מים חמימים

מעט שמן למריחה

כלים:

מחבת רחבה שטוחה

הכנה:

1. מערבבים יחד במיקסר או במעבד מזון את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

2. מוסיפים את השמן, מערבבים ומתחילים להוסיף את המים. לשים עד שמתקבל בצק חלק ומוצק.

3. מעצבים את הבצק לכדור, מורחים בשמן, מכסים ומשהים כחצי שעה.

4. חותכים את כדור הבצק ל-12 חלקים, מכדררים על משטח מקומח ומרדדים לעלים עגולים בקוטר 20 ס"מ בערך.

5. מחממים מחבת לא משומנת, מניחים בה עלה בצק, מטגנים כשתי דקות, עד שכוויות זהובות נוצרות בצד התחתון, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד שתי דקות. אם הבצק מתנפח לוחצים עליו בעזרת מגבת מקופלת.

6. מוציאים מהמחבת ועוטפים במגבת לשמירת החום עד ההגשה (עדיף מיד).

7. אחסון: אפשר לשמור את הבצק עד שלושה חודשים בהקפאה, ואז ישר מהמקפיא למחבת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו