בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

בשר בעלי גפן ומיץ רימונים

קדירה יפהפייה שמתבשלת לאט ודורשת זמן הכנה (לא רב), ותנסו אתם להמתין שעות כאשר בבית משתולל ניחוח תמצית הים התיכון: בשר, רימונים, עלי גפן, עגבניות ותבלינים

תגובות
בשר בעלי גפן ומיץ רימונים
מוטי מילרוד

רק מחצית מכמות הבשר מתכסה בעלי גפן. היתר מגולגל לכדורים, שסופגים את טעם הגפן מן הסיר.

חומרים:

למלית לכדורי הבשר:

1 ק"ג בשר בקר או כבש (או מעורב) טחון

2 בצלים קצוצים

מלח

הרבה פלפל שחור גרוס

1/2 כוס אורז שטוף היטב

1 ביצה

4 כפות קמח

עלי גפן טריים או משומרים

לרוטב:

1 כוס מיץ רימונים משומר

1 כוס רסק עגבניות

מים לכיסוי

2 כפות סוכר

מלח ופלפל

2 כפות שמיר קצוץ

2 גבעולי סלרי חתוכים

1 כף פפריקה

הכנה:

1. מערבבים יחד את כל חומרי המלית (בידיים!). מחלקים את התערובת לשניים.

2. שמים את כל חומרי הרוטב בסיר. מביאים לרתיחה.

3. ממלאים עלי גפן במחצית כמות הבשר, ושמים בסיר עם הרוטב. צרים כדורים קטנים מן המחצית הנותרת - ושמים באותו הסיר. מקפידים להשקיע היטב ברוטב.

4. אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה וחצי על להבה קטנה (45 דקות בסיר לחץ).

5. שומרים מכוסה ומחומם עד להגשה, רצוי לילה תמים, על פלטת שבת, או בתנור, ב-100 מעלות, או עטוף מגבת גדולה.

מגישים עם אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו