מתכון |

טחינה ירוקה ערמומית

רעיון לטחינה ביתית שכל מי שטועם אותה מבקש את המתכון

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טחינה
נירה רוסו

קצת לא נעים, אבל מדוע אמנע מכם רעיון לטחינה ביתית שכל טועמיה מבקשים לספר להם פרטים עליה, ונפלא לשדכה לכל בשר על האש. לפני שנגיע לפטנט הערמומי - כדאי להשתמש בטחינה משובחת. אחת הטובות בשוק היא טחינת "הנסיך", שאותה אנו קונים באבו-גוש, אבל אפשר להשתמש בשקט גם בטחינה מכל סוג, ובלבד שלא תהיה מתובלת.

העיקרון פשוט: שמים במעבד מזון כוס טחינה גולמית ומוסיפים לה מלח, פלפל ומעט שום, וחופן גדול של שמיר קצוץ.

עכשיו פותחים קופסת מלפפונים משומרים בחומץ, חותכים גס שלושה מלפפונים ומוסיפים לטחינה עם כוס ממי השימור של המלפפונים.

מערבבים, ואם הטחינה סמיכה מדי מדללים במיץ לימון או במים.

אם הטחינה מתגבשת לגרגרים באחסון במקרר - מערבבים שוב, עם מעט מאוד מים.

אם תכינו את כל זאת ללא השמיר - גם ילדיכם יאהבו את הממרח כבסיס לכריכים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ