יוגורט מבושם עם הל וחלווה

קינוח מן הגינה בטעם ים תיכוני אמיתי

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
נירה רוסו
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל

הכי טעים - יוגורט כבשים או יוגורט צאן אחר. היוגורט נולד לקלוט בו בשמים מן הגינה: שביבים של גרניום לימוני או גרניום הוורד, מעט נענע מיובשת, קליפת תפוז ולימון ולימון מאייר וחושחש.

רכיבים

פילטר-נייר לקפה

3 מכלי יוגורט

כמה גרגרי הל (מתרמיל אחד)

200 גרם חלווה

מעט דבש - לפי הטעם (ראו סעיף הכנה מס' 2)

קליפה מגוררת דק מחצי לימון

1 עלה גרניום לימוני או גרניום הוורד קצוץ דק (לא חובה)

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

אפשר:

כמה טיפות תמצית ורדים או פריחת הדרים

פרי אהוב לעיטור

הוראות הכנה

מרפדים מסננת בפילטר-נייר לקפה, או בריבוע גזור מחיתול בד, יוצקים לתוכו את היוגורט, שמים את המסננת בקערה, ושוכחים אותן במקרר לילה תמים. חלק מנוזלי היוגורט ייקוו בקערה - והיוגורט יהיה סמיך וחלק.

מערבבים את היוגורט והחלווה עם כל החומרים במעבד מזון, טועמים, מוסיפים דבש אם רוצים להמתיק עוד, ומגישים מצונן, בגביעי זכוכית, כשכל גביע מעוטר בתות או בקוביית מנגו או בכל מה שמתחשק לכם. אפשר גם לשמור במקרר כמה ימים ואפשר גם להקפיא בכלי מכוסה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ