עכשיו העונה: ריבת גויאבות וחבוש אחד

למשוכנעים בלבד, או לאלה הכורעים תחת פריו של עץ גדול. עכשיו בדיוק העונה לצרף חבוש לריבה הזאת

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
גויאבות

רכיבים

  • 3 כוסות מים
  • 1 ק"ג גויאבות בשלות, שטופות
  • 1 חבוש שטוף היטב
  • 800 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית ורדים (או 1 כף מי ורדים, או מי פריחת הדרים)

הוראות הכנה

מחממים את המים בסיר גבוה.

חוצים את הגויאבות, ומוציאים מהן בכפית את התוך עם הגרעינים. משליכים אותו לתוך המים, ומבשלים רבע שעה. בוחשים.

בינתיים חותכים את "קערות" הגויאבה ואת החבוש לפרוסות דקות - איך שיוצא. אל תטרחו כלל לקלוף את החבוש.

מעבירים את המים והגרעינים דרך מסננת, בכוח. באופן זה שומרים על הפקטין והארומה שבמרכז הפרי, ואת הגרעינים זורקים.

מחזירים את הנוזל המסונן לסיר, מוסיפים את הגויאבות, החבוש, תמצית ורדים וסוכר, ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה. מגבירים להבה, ובוחשים כעשר דקות. מניחים להצטנן.

תגובות