ארוחת פתיתים ובשר במחבת אחת

משהו שילדים אוהבים, והוא למעשה "תבשיל סבתא", אבל כל כך טעים ומשביע. הצמחונים יוותרו על הבשר, ועדיין ישבעו

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
אפשר לקרוא לזה גם בולונז פתיתיםצילום: דודו בכר

רכיבים

  • חבילת פתיתים אפויים
  • חבילת פסטה "פוזילי" - סלילים
  • 400 גרם בשר בקר רזה, טחון, טרי ורך (אין להשתמש בקפוא במתכון זה)
  • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • 3 שיני שום, חתוכות
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים
  • 1-2 גזר חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 4 כוסות (לפחות) מים רותחים

הוראות הכנה

1. מטגנים את הבצלים בשמן, עד שיזהיבו. מוסיפים את השום, הגזר ואת הבשר,
מפוררים את הבשר במזלג למניעת גושים ומאדים כ-5 דקות, או עד שהבשר מאבד
את צבעו האדום-ורוד.
2. מוסיפים את הפסטה, ומאדים בתוך ערבוב דקה או שתיים, עם הבשר והבצל.
מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הפלפל והמים הרותחים, מערבבים ומכסים. אם
המים לא מכסים בנדיבות את הפתיתים - מוסיפים עוד מים.
3. מבשלים על להבה קטנה (אך לא מזערית) כ-12 דקות. אני מבשלת עוד קצת,
כדי שיעלה הניחוח הנהדר הזה של שום, עגבניות ובצל חרוכים.
4. אפשר לפרוס, כמו פשטידה, ואפשר גם לשחרר בסכין מן הדפנות ולהפוך על
צלחת הגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ