מתכון |

מעדן של תאנים ממולאות באגוזים

המעדן INCIR TATLISI מדרום אנטוליה, קל ופתוח לגיוונים. כל מה שצריך אליו זה תאנים משובחות

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:10 סועדים
זמן בישול:20 דקות
תאנים ממולאות אגוזיםצילום: Getty Images IL

רכיבים

  • 1/2 ק"ג תאנים מיובשות גדולות מאיכות טובה

  • 1 כוס אגוזי-מלך או אילסרים, קצוצים גס מאוד

  • 1/4 כוס סוכר דק (אפשר לטחון סוכר בבלנדר)

  • מיץ וקליפה מלימון שלם

  • 1/2 כפית גרגרי הל (לא חובה)

הוראות הכנה

מסירים את הגבעול מכל תאנה, ומרחיבים באצבעות פתח למילוי.

ממלאים כל תאנה בכפית גדושה או יותר (או פחות, לפי גודל התאנה) של האגוזים הקצוצים.

מסדרים את התאנים בשכבה אחידה בסיר עם תחתית עבה.

מערבבים את הסוכר, הלימון וההל עם שתי כוסות מים. מבשלים על אש קטנה עד רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד שנוצר סירופ דליל.

גיוונים: אפשר להוסיף לנוזלי הבישול וניל, קינמון, זנגוויל ותמצית שקדים. אפשר להגיש כאשר כל תאנה מעוטרת בזילוף של "קרם פרש".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ