סלט אבוקדו עם פילה לימונים - נירה רוסו - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט אבוקדו ולימונים

זה הזמן להכין מהאבוקדו סלט פשוט אך בלתי שגרתי, ולנצל גם את הלימונים הגדולים לסלט מרענן ובלתי צפוי במרקם ובטעם

דרגת קושי: קל
אבוקדו
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

1 אבוקדו גדול, בשל ומשובח

מיץ וגרד קליפה מחצי לימון

לימון שלם נוסף

מלח לפי הטעם

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקיקות

פלפל שחור טרי גרוס גס, לפי הטעם

4 כפות שמן זית

2 כפות כוסברה טרייה קצוצה או כפית כוסברה יבשה

אפשרויות: פלפל חריף כתוש, לפי הטעם

מעט יוגורט טרי

הוראות הכנה

1. מוציאים את בשר הלימון הראשון: לצורך כך מסירים מהלימון את שני קצותיו, מניחים אותו על קצה חתוך וקולפים כלפי מטה בסכין חדה ומשוננת, כך שבשר הפרי נגלה לעין. מקפידים להסיר את כל שאריות הקליפה הלבנה.

2. מסירים בסכין חדה את בשר הלימון מהקרומים השקופים. שמים בקערה. מפוררים מעט. לא מועכים.

3. מגררים את קליפת חצי הלימון הנוסף, וסוחטים אותו. מערבבים את הקליפה המגוררת והמיץ. אם הלימון יבש ועצי, סוחטים עוד מחצית לימון.

4. קולפים את האבוקדו או "חופרים" את בשרו מן הקליפה וחותכים לקוביות. מוסיפים להן מיד את מיץ הלימון ופילה הלימון.

5. מוסיפים את יתר המרכיבים, שומרים בכלי מכוסה במקרר עד ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות