לביבות כרובית מתובלות - נירה רוסו - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות כרובית מתובלות

לביבות שמנצלות את תפוח האדמה בשביל להעצים את הכרובית

דרגת קושי: קל
אפשר להכין ממנה מטעמים פשוטים, זולים ובריאים: הכרובית
לימור לניאדו תירו

בשלנים כבר יודעים: תפוח אדמה יפה, מוצק, מבושל אך לא מתפורר - לעולם אינו מתיישן במקרר, תמיד יימצא לו שימוש. לעתים הוא מעניק גוף וטעם למרק, ולפעמים הוא מוסיף גוף וקלילות למליות גבינה במאפים. אופים הונגרים ואוסטרים יודעים לספח אותו לבצק עוגות, לתוספת טעם. אם מכינים לביבת או קציצת ירקות - הוא יקפוץ פנימה אל התערובת ויעדן אותה.

הקציצות והלביבות שלפנינו מתובלות מאוד. תוספת תפוח האדמה מאחידה את הטעם.

7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

1 ראש כרובית קטן

1 בצל קלוף

1 כפית מלח בישול

2 כוסות מים רותחים

2/3 כוס פירורי גריסיני

4 ביצים

1/2 כוס קמח

1 כפית קארי טחון

מלח ופלפל לפי הטעם

פלפלת חריפה טחונה לפי הטעם

4 כפות כוסברה טרייה קצוצה

מעט כמון טחון, לפי הטעם

הוראות הכנה

1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות, שמים בתחתית סיר.

2. שוטפים את הכרובית, מפרקים לפרחים, חותכים את הבצל לפרוסות עבות. שמים בסיר.

3. מוסיפים את המלח והמים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.

4. מניחים להצטנן מעט. אגב, אם בדיוק אתם מכינים מרק - השתמשו במי הבישול המסוננים של הכרובית.

5. מסננים היטב, שמים את התפודים, הכרובית והבצל המסוננים במעבד מזון. מעבדים עד לריסוק התערובת.

6. מעבירים לקערה, ובוחשים ידנית עם כל יתר החומרים.

7. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים לה כמה כפות פירורי גריסיני. אפשר להוסיף גם תבלינים.

8. מחממים שמן בעומק סנטימטר במחבת. מגלישים לתוכו כפות גדושות מן התערובת ומטגנים עד ששני הצדדים שחומים.

9. מגישים עם יוגורט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות