אם כבר מטגנים אז לפחות שהצ'יפס יהיה מושלם - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אם כבר מטגנים אז לפחות שהצ'יפס יהיה מושלם

זה הזמן להתאמץ (ואכן, נדרש כאן מאמץ) ולהפיק צ'יפס אמיתיים, מעדן שאיש לא יכול לעמוד בפניו

6 סועדים דרגת קושי: קל
צ'יפס
דורעם גונט

גם הפעם חובה להשתדל בעניין תפוחי האדמה. אסור שיהיו "חדשים" ורויי לחות, וגם לא ישנים ומעופשים. עליהם להיות מוצקים, צחים, חפים מנקודות מכוערות. החדשות הטובות הן שאין צורך לקלוף אותם ושיש טעם להשקיע במלח, שהוא התיבול היחידי, וככל שמשקיעים במלח-ים מובחר או בצנצנות Fleur de sel היקרות והשוות, כך תשתבח התוצאה. אבל הצ'יפס המושקעים יהיו נפלאים גם עם מלח רגיל.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 תפוחי אדמה בינוניים, יפים (ראו הקדמה)

קערה גדולה של מי קרח

שמן תירס לטיגון

מלח

הוראות הכנה

שוטפים היטב את תפוחי האדמה. מסירים "קטבים". פורסים בדיסקית הפריסה של מעבד מזון, תוך לחיצה על מכסה ההזנה שלו, כך שהפרוסות יהיו עבות יחסית. אפשר, כמובן, לפרוס בסכין דקה. אם תפוח האדמה רחב מכדי להיכנס לפתח מעבד המזון - חוצים אותו.

שמים את כל הפרוסות בקערת מי הקרח. משאירים אותן במים כשעה.

מסננים את הפרוסות ומייבשים במגבות נייר או בד. המלאכה מעצבנת, אך חיונית להסרת עודפי העמילן. הפרוסות חייבות להיות יבשות ככל האפשר.

מחממים בסיר גדול או בווק את השמן. אסור שהשמן ימלא יותר ממחצית הסיר או הווק.

כשהשמן חם - מטגנים בו את הפרוסות בקבוצות קטנות ומעבירים לקערה מחופה במגבות נייר. כדאי להשגיח שהפרוסות לא יידבקו זו לזו, ולטגן עד שיהיו זהובות-שחומות. אם צריך להוסיף שמן - יש להניח לו להתחמם.

בוזקים מלח. אפשר גם לשמור במכל סגור הרמטית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות