טרייפל תותים וקרם מוקה-שוקולד

קינוח מלכותי שאומנם מצריך תכנון מראש אבל שווה כל דקת המתנה

נירה רוסו
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טרייפל תותים
טרייפל תותיםצילום: דודו בכר
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

על הדזרט המלכותי הזה יאהבו אתכם כל הסועדים שאינם בדיאטה. חובה להתחיל לבצעו חמש-שש שעות לפני ההגשה, כי הקרם המבושל חייב להתקרר. הקרם מריר במקצת, וזה סוד טעמו.

  • קורט מלח
  • 7 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת קפה נמס
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • כ-20 תותים בשלים
  • 1/2 כוס ליקר תפוזים
  • 3 כפות סוכר

ההכנה: 

1. לפחות 6 שעות לפני ההגשה, מפרידים את הביצים לחלמונים ולחלבונים. מקציפים את החלבונים לקצף מוצק עם קורט מלח. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד שהקצף מבהיק ונוקשה. 

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים אותו מעט. 

3. מעבירים כפות גדולות מקצף החלבונים לתבנית. מנסים ליצור תלוליות גבוהות. צורתן לא חשובה. 

4. אופים כ-30 דקות ב-150 מעלות, וממשיכים לייבש בתנור עוד 15 דקות, כשדלת התנור פתוחה מעט. 

5. שוברים את השוקולד לקוביות, שמים בבלנדר או במעבד מזון, עם הקפה, הקקאו והסוכר. 

6. מרתיחים את השמנת המתוקה והחלב. כשמבעבע, יוצקים לתוך הבלנדר ומערבלים עם כל החומרים שבתוכו. מוסיפים גם את החלמונים שנותרו מסעיף מס' .1 מצננים 6-5 שעות. 

7. בינתיים חותכים את התותים לרבעים, ומשרים בליקר התפוזים המעורב בסוכר.

8. כעבור 6-5 שעות מקציפים את הקרם המצונן. עליו להיות בהיר ותפוח. 

9. עורכים בקערת זכוכית עמוקה שכבות של קרם, מרנג ותותים בליקר תפוזים, אם רוצים, ומוותרים עליו אם בין הסועדים יש גם ילדים. 

10. אפשר לעטר בעוד קצפת. לא חובה. אפשר להוסיף למעלה תלתלי שוקולד או פירות מסוכרים, או הכל יחד, אם החלטתם להשתגע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ