מתכון

קדירת בשר בעלי גפן ומיץ רימונים

קדירה יפהפייה שמתבשלת לאט ודורשת זמן הכנה (לא רב), ותנסו אתם להמתין שעות כאשר בבית משתולל ניחוח תמצית הים התיכון: בשר, רימונים, עלי גפן, עגבניות ותבלינים

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:שישה סועדים
זמן בישול:חצי שעה
בשר בעלי גפן ומיץ רימונים

רכיבים

למלית לכדורי הבשר:

  • 1 ק"ג בשר בקר או כבש (או מעורב) טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • מלח
  • הרבה פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס אורז שטוף היטב
  • 1 ביצה
  • 4 כפות קמח
  • עלי גפן טריים או משומרים

לרוטב:

  • 1 כוס מיץ רימונים משומר
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • מים לכיסוי
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים
  • 1 כף פפריקה

הוראות הכנה

מערבבים יחד את כל חומרי המלית (בידיים!). מחלקים את התערובת לשניים.

שמים את כל חומרי הרוטב בסיר. מביאים לרתיחה.

ממלאים עלי גפן במחצית כמות הבשר, ושמים בסיר עם הרוטב. צרים כדורים קטנים מן המחצית הנותרת - ושמים באותו הסיר. מקפידים להשקיע היטב ברוטב.

אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה וחצי על להבה קטנה (45 דקות בסיר לחץ).

שומרים מכוסה ומחומם עד להגשה, רצוי לילה תמים, על פלטת שבת, או בתנור, ב-100 מעלות, או עטוף מגבת גדולה.

מגישים עם אורז לבן.

תגובות