פיצה ביתית קלה: מתכון לבצק פיצה בסיסי במיקסר - נירה רוסו - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בצק פיצה בסיסי במיקסר

הבצק יתקבל חזק, גמיש, ואפשר להשאירו במקרר ללילה ולאפות כשמזדמן, עם כל רסק עגבניות, גבינה, ירק, בשר, פרי ועשב תיבול שיש לכם בבית

8 סועדים דרגת קושי: קל
פיצה
אייל טואג
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג קמח, רצוי קמח מיוחד ללחם (לא חובה)

1/2 כוס חלב או מים פושרים

1 1/4 כוס מים

2 1/2 כפיות שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)

1 כף סוכר

1 1/2 כפיות מלח

1/2 כוס שמן זית (או אחד ממיני השמן החדשים והטעימים של עץ הזית: שומשום או גרעיני דלעת)

הוראות הכנה

מחממים את החלב או המים במיקרוגל ל-10 שניות, ושמים בו את השמרים והסוכר. מניחים לעמוד ל-2 דקות.

מערבבים עם כוס ורבע מים.

שמים את הקמח והמלח בקערת המיקסר עם קרס הלישה, מרכיבים את מגן הפלסטיק ומערבלים באטיות. פעולה זו מנפה את הקמח. מוציאים כוס מהקמח ושומרים בצד.

מוסיפים את המים, החלב והשמרים ואת שמן הזית, בהדרגה, עדיין במהירות ערבול נמוכה (2). מערבלים עוד כדקה. חשוב להוסיף בהדרגה, כדי שלא תיווצר שלולית סביב קרס הלישה.

מוסיפים את כוס הקמח שנשמרה בצד תוך בזיקה איטית לצדי הקערה, ומערבלים עוד 2 דקות - עד שהבצק נצמד לקרס. ממשיכים לערבל עוד 3 דקות לבצק חזק וממשיכים ללוש במיקסר, או עוברים ללישה ידנית.

מניחים לתפוח שעה במקום חמים. מומלץ לכסות את הקערה בניילון נצמד למניעת היווצרותם של קרומים. לשים שוב ומתפיחים 1/2 שעה נוספת.

מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים על הפיצה רוטב פשוט מקופסה קטנה של רסק עגבניות וגם 1/4 כוס מים, 3 כפות שמן זית, כל עשב תיבול שרוצים, מלח וסוכר, ועל הרוטב - כל מה שרק רוצים.

אופים 30 דקות בשליש התחתון של התנור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות