מתכון |

עוף בסירופ מייפל, שומשום ושקדים

גרסה חדשה למתכון הקלאסי שמשיב את העוף לשיא תפארתו

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:שישה סועדים
זמן בישול:חצי שעה
עוף בסירופצילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • עוף צעיר, חתוך לשמונה חלקים
  • 50 גרם חמאה נמסה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כוס סירופ מייפל
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4-3 כפות זרעוני שומשום
  • כוס שקדים קלופים וקצוצים
  • 3 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה

מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים חוץ מהעוף.

מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים היטב. מניחים לעמוד חצי שעה לפחות.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את חלקי העוף בשכבה אחידה בתבנית מתכת ואופים 50 דקות, או עד שהעוף מוכן.

טיפ: אפשר לרפד את התבנית המשומנת בפרוסות דקות של תפוחי אדמה ולהניח את חלקי העוף עליהן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ