מתכון: פשטידת פסטה עם איי-שמנת

מתכון משוכלל לפשטידת פסטה בגרסתה הישראלית

נירה רוסו
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פשטידת אטריות
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

צלילי "מכונת הכתיבה", מאפה פסטה מן התנור. בוקר שבת תל אביבית. נכון, במתכון עצמו יש שכלולים, ונוספו לו קצת חרדל וסוכר שיקפיצו את טעם הגבינה וכמובן איים קטנים של שמנת חמוצה, אבל הטעם ישראלי כל כך.

תגיות:

רכיבים

  • 250 גרם (חצי חבילה) ספגטי, שבורים לשניים
  • 8 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • מלח ופלפל
  • 1 1/2 כפיות סוכר
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 גביע שמנת חמוצה של פעם
  • 150 גרם גבינת צ'דר מגוררת

הוראות הכנה

מבשלים את הספגטי בהרבה מי-מלח לפי הוראות היצרן, עד שיתרככו. מסננים היטב.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים במעבד-מזון ביצים, חלב, פלפל, מלח, סוכר, חרדל ופפריקה.

משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ, מניחים עליה את אטריות הספגטי בשכבה אחת, ממליחים אותן מעט ויוצקים עליהן את תערובת הביצים והחלב.

מוציאים כפיות-כפיות מן השמנת, ותוחבים כפית-שמנת בכל מיני מקומות בפשטידה, בלי לערבב.

בוזקים על הכל את הגבינה, ואופים ב-180 מעלות (יש להנמיך את חום התנור מ-200), במשך 40 דקות.

תגובות