השזיפים עוד רגע ייעלמו, זה הזמן הטוב להכין מהם עוגה

השילוב בין שזיפים לשקדים מתגלה כנהדר בעוגה שמנצלת את הפירות האחרונים של עונת הקיץ

נורית פלג
נורית פלד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט שזיפים ומרציפן
נורית פלג
נורית פלד

אצלי בבית אוהבים מאפי פירות. כל כך אוהבים שהם לא בררנים אפילו בסוגי הבצק או בפרי. אוהבים עוגות פרי בפילו, בבצקי עלים, בשמרים. לא משנה הפרי או הבצק, העיקר השילוב. 

היום הגיע תורם של השזיפים שמסיימים בקרוב את העונה שישולבו בעוגה בחושה חגיגית מהירה במיוחד. אך לא על השזיפים לבדם תחיה העוגה, כי אם גם על מרציפן, שכן השידוך בין השניים מקנה לה טעם מיוחד, חמצמצות עסיסית עם ארומה שקדית. אגב, האפשרויות להגיש ולהרשים, עובדת יפה עם אפרסקים ממש באותה מידה.

עוגת שקדים בחושה עם מרציפן ושזיפים

חומרים:

כוס קמח תופח

100 גרם מרציפן

כוס שקדים טחונים

100 מ"ל (חצי כוס) שמן

180 גרם (כוס פחות שתי כפות) סוכר

קורט מלח

3 ביצים

כף וניל

כוס רוויון

4-5 שזיפים פרוסים דק

קינמון וסוכר

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מערבבים בקערה קמח, מלח, שקדים טחונים וסוכר.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הביצים והווניל. מאחדים בין הקערות ומוסיפים את התערובת הרטובה על היבשה.

בשלב זה מוסיפים כוס רוויון בהדרגה, כל פעם מעט, בוחשים כדי להטמיע עד שהבלילה אחידה.

מפוררים את המרציפן לפירורים קטנים מקפיצים בקערה עם כף קמח, מנערים את העודפים, ומערבבים אל תוך הבלילה.

מרפדים תבנית טארט או פאי בנייר אפייה, משמנים בסיס ושוליים, יוצקים את התערובת.

פורסים את השזיפים דק, מקפלים קצת כל פרוסת שזיף, תוך שנועצים בתוך הבלילה. לוחצים אל תוך הבלילה עוד ועוד פרוסות, עד שפני העוגה מלאים בשזיפים.

מפזרים מעל קינמון וסוכר.

אופים בערך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

מגישים עם אבקת סוכר מעל, ואפשר גם ענף טימין או רוזמרין.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

נורית פלג

נורית פלד | מלא מפה לפה

אוהבת אוכל, סקרנית אוכל, אוהבת אנשים שאוהבים אוכל.

נצר למשפחת בשלנים מקצועיים, ששורשיה במטבח הקלאסי האוסטרו-הונגרי, נהנית לשמר את הכבוד לעושים במלאכה, לאסתטיקה, לטריות ולמגוון חומרי גלם, לצד גמישות, יצירתיות וחיפוש אחר קיצורי דרך מרעננים.

אשת חינוך בגמלאות, סבתא עסוקה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ