חלה מעדן: מתכון לחלה שכל כולה הפתעות

צימוקים, חמוציות, זרעי אניס ועוד הפתעות מיוחדות מתערבבים בתוך החלה הנהדרת הזאת, שבכל אכילה עושה שמח בפה. פלא שקוראים לה אצלנו בבית חלה מעדן?

נורית פלג
נורית פלד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חלה מעדן
חלה מעדןקרדיט: נורית פלד

תנו לי לאכול חלות כל השבוע, רק תדאגו שהן תהיינה חמימות ושזופות, מהזן  שמזמין לטבול ולמרוח. בשל חיבתי זו, אני אופה ישר שתיים, אחת פורסת ומגישה, אחת פורסת, מצננת ומקפיאה. שיהיה לשעת הצורך. 

בבוא העת, מפשירה לילה במקרר, מברישה במעט מים, עוטפת בנייר אפייה, מעליו בנייר אלומניום, מכניסה לתנור חם לאפייה בחום בינוני נמוך למספר דקות, מגישה לשולחן "ישר מהתנור".

חייבת להיות שזופה. החלה של נורית פלדצילום: נורית פלד

חלה מעדן

חומרים:

550 גרם (כארבע כוסות) קמח לחם

כף ורבע שמרי פטנט מהירים (או כף - 8 גרם - שמרים יבשים; 25 גרם טריים)

50 גרם (כשלוש כפות) סוכר דמררה

30 גרם (כף וקצת) דבש או מייפל

60 מ"ל (שליש כוס) שמן

180 מ"ל יוגורט עיזים. אפשר להמיר למים או לחלב קוקוס

2 ביצים

חצי כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר

רבע כף זרעי אניס

רבע כף זרעי כמון

חצי כף גרעיני שומר

80 גרם חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

70 גרם צימוקים בהירים חצויים

חצי כפית מלח

לציפוי מערבבים:

חלמון

2 כפות מים

שומשום או פרג

אופן ההכנה:

מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים שמן, רסק תפוחים, יוגורט, ביצים, זרעי אניס, זרעי כמון, גרגרי שומר, צימוקים, קוצצים את החמוציות, מוסיפים גם אותן לעיסה.

לשים 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך שאיננו נדבק לקערה (אם צריך, מוסיפים קצת קמח או נוזלים). כשהבצק גמיש ונעים, מוסיפים חצי כפית מלח, לשים שוב, עד להטמעת המלח בבצק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מסובבים כך שיהיה עטוי שמן מכל צדדיו, מכסים במגבת לחה, מתפיחים שעה ורבע, עד שהנפח יוכפל.

בשלב הבא מחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מחלקים לשלושה גלילים שווים  וקולעים מהם צמה.

מסדרים במרווח על תבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד, מתפיחים עוד שעה עד להכפלת הנפח.

מחממים מראש תנור ל-175 מעלות.

טורפים בקערית את החלמון עם המים, מברישים את הלחמניות, זורים מעל שומשום או פרג.

אופים כחצי שעה עד שמתקבל גוון שחום יפה ובהקשה החלה נשמעת חלולה.

תגיות קשורות:

נורית פלג

נורית פלד | מלא מפה לפה

אוהבת אוכל, סקרנית אוכל, אוהבת אנשים שאוהבים אוכל.

נצר למשפחת בשלנים מקצועיים, ששורשיה במטבח הקלאסי האוסטרו-הונגרי, נהנית לשמר את הכבוד לעושים במלאכה, לאסתטיקה, לטריות ולמגוון חומרי גלם, לצד גמישות, יצירתיות וחיפוש אחר קיצורי דרך מרעננים.

אשת חינוך בגמלאות, סבתא עסוקה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ