עוגיות בזק שמכינים בקלות

רק כמה ערבובים ואפילו קמח לא צריך: עוגיות שומשום שמתחסלות ברגע ואין גבול לאפשרויות הגיוון שלהן

נורית פלד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות בזק שמכינים בקלות
עוגיות בזק שמכינים בקלותקרדיט: נורית פלד

בבית ילדותי היו בפינת המטבח קופסאות עוגיות מכמה סוגים שהתמלאו ביום אפייה מרוכז של אמא, בדרך כלל זה היה חמישי. 

את העוגיות האלה מכינים בקלי קלות, מהזן של ערבב ואפה. פריכות, טובות לתה של חמש, נהדרות לאירוח, אפשרויות הגיוון שלהן אינסופיות. בקיצור, בסיס אחד של עוגיות שעליו אמי גיוונה וגיוונה וגיוונה והתוצאה היא להיט.

תכל'ס, אפילו לא צריך קמח ובטח שלא להפשיל שרוולים, קלי קלות. בואו, למלא קופסה משלכם או לשלוח לשכנים כמשלוח מנות ביתי.

חומרים:

3 חלבונים גדולים (מביצה בגודל L)

שלושת רבעי כוס סוכר דק

300 גרם שומשום

כפית תמצית וניל (או מחית איכותית)

כפית קליפת תפוז מגוררת

הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

טורפים את שלושת החלבונים בקערה. חשוב לשקשק אותם שקשוק נמרץ במזלג. מוסיפים שלושת רבעי כוס סוכר, הכי דק שתשיגו וממשיכים לטרוף.

מוסיפים 300 גרם שומשום מלא, כפית וניל, כפית קליפת תפוז מגוררת דק. מערבבים היטב, מנטפים בעזרת כף על תבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים רק עד להזהבה. מוציאים ומצננים.

גיוונים?

ממירים את השומשום בפירורי שקדים גסים עם שוקולד צ'יפס קטנים, או בקוקוס מגורר גס לא ממותק, עם פירורי חמוציות, או בתערובת גרעיני חמנייה ודלעת, או בשברי אגוזי לוז עם שוקולד צ'יפס לבנים, או ב-50 גרם פרג טחון טרי, קליפת לימון, ו-250 גרם שברי אגוזים.

אפשר לגוון את התיבול: הל, אגוז מוסקט וציפורן, מעט מכל אחד, אפשר קינמון, אפשר אניס, פתוח לדמיון ולטעם. 

נורית פלג

נורית פלד | מלא מפה לפה

אוהבת אוכל, סקרנית אוכל, אוהבת אנשים שאוהבים אוכל.

נצר למשפחת בשלנים מקצועיים, ששורשיה במטבח הקלאסי האוסטרו-הונגרי, נהנית לשמר את הכבוד לעושים במלאכה, לאסתטיקה, לטריות ולמגוון חומרי גלם, לצד גמישות, יצירתיות וחיפוש אחר קיצורי דרך מרעננים.

אשת חינוך בגמלאות, סבתא עסוקה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ