מעגל ארומטי של חצילים ובשר

ארוחה שלמה בתבנית אחת שכוללת את השילוש המפואר: בשר טחון, חצילים וטחינה

נורית פלג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מעגל ארומטי של חצילים ובשר
מעגל ארומטי של חצילים ובשר. ועכשיו לתנורקרדיט: נורית פלד

עוקבי המדור וקוראיו המתמידים ודאי זיהו כבר מזמן את חיבתי העזה לחצילים. כן, היינו בסרט הזה כבר קודם לא פעם ולא פעמיים. אך חדי העין יבחינו מיד כי אינני מסתפקת רק בהם וחושקת במיוחד בשילוב שלהם עם בשר.

הפעם, זה לא באשמתי, אלא סיבוב אצל החקלאי האהוב עלי. עיני לכדו את החצילונים אצל המגדל, יפים ובעלי אופי, שאסור היה להשאיר מאחור. אני אוהבת את טעמם ומצרה על כך שעונתם קצרה. כשהיו בבית התחבטתי לרגעים מה לעשות עד שהמעגלים החלו לשרטט את עצמם למנדלה טעימה. 

חומרים:

6-8 חצילונים לבנים או מפוספסים

מצע:

2 בצלים פרוסים לפרוסות דקיקות

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה

תערובת א':

600 גרם בשר טחון, תערובת של בקר והודו אדום

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

6 גבעולי בצלים ירוקים קצוצים דק

כפית פלפל שחור

כפית מלח

כפית כמון

כפית בהרט

כף שמן זית

עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

שליש כוס טחינה גולמית

חצי כוס מים קרים

מיץ מחצי לימון

שן שום כתושה

כפית שמן שומשום

חצי כפית מלח

תערובת ב':

6 כפות רסק עגבניות משפורפרת

כף מולסה

כפית בצל גבישי

כפית שום גבישי

כפית אורגנו יבש

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית קינמון

3 כפות טחינה גולמית, מדוללות במעט מים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי תערובת א'.

משמנים תבנית, מפזרים עליה את הפפריקה, מפזרים מעל מצע דקיק של בצלים פרוסים דק.

מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי תערובת ב', למעט הטחינה.

משטחים את תערובת הבשרים (א') מעל מצע הבצלים.

חוצים את החצילונים ומשקעים אותם אל תוך הבשר.

משרטטים מעגלי תערובת ב' מעל הבשר והחצילים.

בין המעגלים האדומים מזלפים מעגלי טחינה גולמית מדוללת במעט מים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך חצי שעה מכוסה ועוד 25 דקות ללא הכיסוי.

תגיות:

נורית פלג

נורית פלד | מלא מפה לפה

אוהבת אוכל, סקרנית אוכל, אוהבת אנשים שאוהבים אוכל.

נצר למשפחת בשלנים מקצועיים, ששורשיה במטבח הקלאסי האוסטרו-הונגרי, נהנית לשמר את הכבוד לעושים במלאכה, לאסתטיקה, לטריות ולמגוון חומרי גלם, לצד גמישות, יצירתיות וחיפוש אחר קיצורי דרך מרעננים.

אשת חינוך בגמלאות, סבתא עסוקה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ