אוכל

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

פנקייק כשר לפסח

מנה מפנקת שלא מרגישים בה שום התנצלות על כך שמדובר במוצרים של פסח. אפשר לגוון בתוספות עם מה שאוהבים, כמו בפנקייק רגיל: פירות מטוגנים קלות בחמאה, רוטב שוקולד, רוטב פירות יער וגלידות

7תגובות

לקסם הבא, כלומר לפנקייק הכשר לפסח, תזדקקו לקצת קמח תפוחי אדמה ומעט קמח מצה וקיבלתם הפתעה. מנה לאדם רעב יכולה להיות של 4-5 יחידות קטנות.

מצרכים (ל-5 יחידות קטנות):
1 ביצה גדולה (L)
4 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות קמח מצה
כ-3 כפות חלב
חצי כפית אבקת אפייה כשרה לפסח
חצי כפית סוכר
קורט מלח
תמצית וניל
חמאה/שמן צמחי לטיגון

אורה קורן
להמשך הפוסט

מתכון: זה לא פסח בלי טישפישטי

אצל אנשי הלדינו הקינוח הקבוע בפסח הוא עוגת טישפישטי, מן עוגת סולת שאין בה קמצוץ חמץ ושאסור לעשות בה קיצורי דרך

33תגובות

"אין פסח אצל אנשי הלדינו בבלקן שלא מסתיים עם טישפישטי", אמר השף משה רוזנברג, וצייד אותי במתכון לעוגה בעלת השם, שתמיד מעורר את התגובה הישראלית: "מה זה? מה אמרת?". העוגה מקבלת בסוף המסע מראה ומרקם של עוגת סולת, אף שאין בה ולו גרגר אחד מהחמץ הזה. היא רוויה במיץ תפוזים טבעי, ובבקשה, אל תעשו קיצור דרך עם מיץ קנוי. שלא בפסח מחליפים את קמח המצה בסולת.

מתכון לטישפישטי כשר לפסח:

אורה קורן
להמשך הפוסט

גפילטע פיש קלאסי עם טוויסט

קלאסיקה עם טוויסט שאחרי פסח אפשר פשוט להפוך לקציצה נהדרת אם מחליפים את הקרפיון בדג ים

7תגובות

לקחתי מהגפילטע פיש המסורתי את הקציצות בלבד, כיוון שזה תמיד היה החלק שכולם אהבו. מה גם שנדמה לי, שעם השנים הולכים ופוחתים אוהבי הגפילטע שנהנים להתעסק עם עצמות הדג.

הדג המסורתי בגפליטע הוא קרפיון, אם כי אפשר להכין את המנה גם מדג ים. אצלי במנה, הדניס העדין הוא השחקן הראשי.

גפילטע פיש
אורה קורן
להמשך הפוסט

פבלובה של קיץ

הקינוח המדהים הזה לא רק מצטלם טוב, כל ביס ממנו הוא פינוק. מתאים לכל עונה, וקלאסי במיוחד בקיץ המשופע בפירות בשיא העונה שלהם

4תגובות

הקינוח נקרא על שם רקדנית הבלט, אנה פבלובה. באוסטרליה ובניו זילנד עדיין מתווכחים מי השף שהמציא אותו לכבודה, וזה לא מפריע לו לחגוג בשלל צורות.
את הבסיס (מרנג) ניתן למלא במה שאוהבים: גלידה, קצפת, פירות טריים, סירופ שוקולד.

מה צריך?
3 ביצים (רק חלבונים) בינוניות-גדולות
90 גרם סוכר
60 גרם פיסטוקים או אגוזי לוז קצוצים גס (לא חובה)
1 כפית חומץ
מעל - שתי אפשרויות לקצפת:
או - 750 מיליליטר שמנת להקצפה 38% (אפשר להקטין כמות לפי העיצוב המתוכנן של המנה) עם
3 שקיות (או כפיות) סוכר וניל
או - 120 גרם (קופסה וחצי) אבקת פודינג וניל , 2 כוסות חלב ו-500 מיליליטר שמנת 38% להקצפה.

פבלובה
אורה קורן
להמשך הפוסט

קלות וטעימות: מתכון ללחמניות כשרות לפסח

הן קלות, טעימות ונעלמות במהירות. לחמניות מקמח ללא גלוטן שמתאימות בדיוק לפסח

5תגובות

בעוד אנחנו ממתינים רעבים לתחילתה של ארוחת הצהרים, הגישה לנו רחלי סלסלת לחמניות מנוקדות בקשקבל. הן נראו מפתות במיוחד, ואחרי הראשונה באו השנייה והשלישית. למרות שהמקור הוא קמח רגיל, רחלי מכינה אותן עם קמח ללא גלוטן, שמעניק להן אווריריות נעימה יותר. אלה הן הבואיקוס, לחמניות עם גבינה.

קמח ללא גלוטן מוכר בעיקר לסובלים מצליאק, אולם בפסח נזכרת בו כל פעם מחדש קהילת שומרי הכשרות. הוא מורכב מתערובת קמחים ועמילנים כשרים מתירס, תפוחי אדמה, אורז, טפיוקה ואפונה, ויש בו גם מעט סיבת תזונתיים. ניתן לרכוש אותו בחנויות טבע, ולפי מה שנאמר לי, גם בחלק מסניפי מגה. המחיר גבוה יחסית לקמח רגיל - 19-29 שקלים לחצי קילוגרם, תלוי בחברה (אפשר להסתפק בזול) -  אבל הוא פתרון מומלץ למתכוני פסח, כיוון שהוא מחליף כמעט אחד לאחד את הקמח במתכונים רגילים.

אורה קורן
להמשך הפוסט