בלוגים

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

מרק עגבניות וזעתר עם שפיץ של חריפות

אוהבים חריף? אז אתם כנראה מכירים את הסיראצ'ה עם הפקק הירוק. ככל שתוסיפו יותר, הטעם יתלהט

שילוב בין עגבניות קלויות בתנור וזעתר טרי עובד נהדר. רק טבעי שנקבל אותו במרק.
כיוון שהיה לי בפריזר ציר ירקות קפוא, ובמקרר חיכה בקבוק סיראצ'ה של פלפלים חריפים, תהליך ההכנה היה מהיר.

מצרכים:
1.5 קילוגרם עגבניות
1 ראש שום
1 תפוח אדמה בינוני-קטן
חצי ליטר ציר ירקות, או מרק בטעם עוף מאבקת מרק
שמן זית
מלח, פלפל
חצי כפית או יותר מחית פלפל חריף (סיראצ'ה), לפי הטעם
מים לפי הצורך
סוכר - אם צריך
4 גבעולי זעתר טרי

מרק
אורה קורן
להמשך הפוסט

מרק עוף כמו במוסקבה

זה אותו מרק מזרח אירופי שאמי הכינה, רק שבמקום הקניידלעך יש בו כדורוני עוף מפתיעים

2תגובות

הם נראים כמו קניידלעך זעירים, אבל הם לא. אלה כדורים קטנים של חזה/פרגית טחונים מעורבבים עם אורז. מומלץ להצטייד בסו-שף שיעזור לכדרר. מרק העוף הוא מרק עוף רגיל, והשמיר הטרי הקצוץ שמפוזר בצלחת הופך את הכל לגן עדן גדול.
עוד מנה שהיא וריאציה שלי על מרק מהמטבח של רשת המסעדות ורניצ'ניה במוסקבה. שם הגישו את המנה עם שלושה כדורונים לאדם. זה היה מעט מדי לטעמי. נראה לי שארבעה-חמישה יתנו תוצאה יותר מתאימה לסגנון הישראלי. תוספת שקדי מרק תעשה למנה עלייה של ממש.

להכנת המנה אני קונה שני עופות שלמים מפורקים ומבקשת לטחון את החזה להכנת הכדורונים. את השאר אני מכניסה למרק עם נתח בקר (שפונדרה), כמו שאמי יפה היתה עושה. אחרי שהמרק מוכן אני מכינה פסטייה מהבשר והעוף (ללא העצמות) שהתבשלו בו. 

מרק
אורה קורן
להמשך הפוסט

מרק כרובית: או איך מכינים מרק מוקרם?

הסתיו כבר כאן, וזה זמן מעולה למרק מוקרם. את הכרובית שבמתכון ניתן להמיר בקישוא או דלעת או במגוון ירקות ולקבל בכל פעם מרק חדש ומשובח

2תגובות

מרק של סתיו וחורף גם. מחמם אבל לא מכביד. ניתן לשלב אותו כמנת ביניים בכל ארוחה ולשחק בכל פעם עם הירק המוביל שלו. הבטטה נועדה לתת לו "גוף", צבע וטעם עמוק יותר. אם יש ציר ירקות מוכן בבית, אפשר להוסיף ממנו כרבע מכמות המים שבמתכון, כדי שלא ישתלט על הטעם.

מה צריך (לכ-10 מנות)?

מרק כרובית
אורה קורן
להמשך הפוסט

ביף סטרוגנוף, פיש סטרוגנוף וסטרוגנוף צמחוני

מנה עיקרית קלה להכנה וטעימה במיוחד שאפשר להכין כצמחונית, בשרית או מנת דג - בעקבות טיול במוסקבה

מה כבר אפשר לצפות ממסעדה שמושיבה אותך במרפסת עם שולחנות ללא מפות במרכז תיירותי במוסקבה? מסתבר שהרבה. הזמנתי ביף סטרוגנוף. חברתי למסע הרוסי הזמינה עוף קייב. המנות היו מצויינות. 

אז הנה המתכון לסטרוגנוף. מתברר, שהדבר הכי טעים בו זה הרוטב, שכאן מורכב מיין אדום יבש ושמנת, שספגו את טעם הפטריות. אפשר להשאיר את זה רק עם רוטב הפטריות, או להוסיף קוביות טופו למנה צמחונית. אפשר להוסיף רצועות בקר מטוגנות/צרובות ולהפוך את זה לביף סטרוגנוף. אפשר להחליף את הבשר בחתיכות פילה דג ולהפוך את המנה לפיש סטרוגנוף.

סטרוגנוף
אורה קורן
להמשך הפוסט

מרק ירקות מוקרם

מהיר, קל והכי חשוב - טעים במיוחד. מרק ירקות בהשראה רוסית

3תגובות

"מאכלים רוסים כמו בבית", הבטיח לנו השילוט (ברוסית בלבד) בכניסה למסעדה במרכז מוסקבה. נכנסנו. הזמנתי מרק ירקות. ציפיתי לראות חתיכות גדולות של ירקות שטות בציר כהה, אבל למרבה ההפתעה הגיע מרק מוקרם זהוב עם עלה חסה גדול בשוליו וצלוחית קרוטונים ליד. הטעם היה נפלא והוא שוחזר בקלות כבר בניסיון הראשון בבית.

מה צריך (8-10 מנות)?

מרק ירקות
אורה קורן
להמשך הפוסט