בלוגים

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

מתכון לאורז משודרג

מנה צמחונית עשירה של אורז עם שלוש תוספות קלות להכנה, שהופכות אותו למשהו אחר

תגובות

מנה שיכולה להיות הכל בעצם: תוספת לעיקרית, ארוחה בפני עצמה, או שחקנית חיזוק נאה בארוחה מזנון גדולה. הבונוס: היא קלה להכנה.

מה צריך?

אורז
אורה קורן
להמשך הפוסט

מתכון לצ'יפס המושלם

הפטנט שמבטיח תמיד צ'יפס פריך ומשודרג, והבונוס שמאפשר להכין את רוב המנה מראש

9תגובות

מתכון קל ומנצח של תוספת למנה עיקרית, מבית היוצר של השף ריימונד בלאן, בעל שני כוכבי מישלן. מה שנשאר אפשר לאכול לארוחת בוקר, עם ביצת עין מעל, או כתוספות לביצה מקושקשת/חביתה.

מה צריך (לארבע מנות)?

צ'יפס
אורה קורן
להמשך הפוסט

מתכון לצזיקי - מרק יוגורט קיצי קר

מנה קלה להכנה, שניתן להוציא מהמסגרת הבלקנית המקורית ולשלב בה ירקות וטעמים לפי מצב הרוח והמקרר

יופי של מנה לימי הקיץ החמים לצד חלה מתוקה, שמאזנת את הפיקנטיות שלה. אני משתמשת ביוגורט 3%. מי שרוצה מנה פחות סמיכה יותר יכול להסתפק ב-1.5%, או ב-0% שומן. מומלץ להכין כמות גדולה ולשמור במקרר. המנה משתבחת אחרי כמה שעות, אפילו אחרי יממה, כשכל הטעמים מתמזגים.

מה צריך (ל-4 מנות)?
4 גביעי יוגורט
2 בצל ירוק (כ-20 סנטימטר אורך, כולל החלק הלבן והירוק)
4 צנוניות בינוניות
3 שינוי שום כתושות עם הקליפה
4 מלפפונים קטנים עם הקליפה
מלח, פלפל
מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ (ללא זרעים. לא חובה)
4 כפיות שמנת 10%
פטרוזיליה קצוצה, או שמיר קצוץ, לקישוט

צזיקי
לי קורן
להמשך הפוסט

איך מכינים פסטה? ולזניה גם

הכנת בצק פסטה בבית זה דבר קל ביותר. למה זה טוב? בעיקר ללזניה, שהופכת רכה וקטיפתית

6תגובות

באחת מתחרויות הבישול בערוץ האוכל ננזף אחד המתחרים, כשהוסיף תבלין לבצק הפסטה שהכין. אולי במקומות אחרים בהם לקמח ולביצים יש טעם מיוחד, התיבול מיותר. אולי זה מתאים למי שמאמין שפסטה צריכה לספוג את טעמי הרוטב בלבד, אבל לי זה לא התאים. לכן הוספתי לפסטה תיבול, ובמבחן התוצאה: כו-לם אהבו את התוצאה.

התיבול כלל כפית כורכום לצבע צהוב יותר, ושתי כפיות זעתר יבש לטעם - בנוסף למלח שמצורף בכל מקרה למתכון. אפשר להסתפק באחד משני התבלינים, ואפשר לנסות תבלינים אחרים במקומם. אם רוצים להכין מאותו בצק פסטה אחרת, כמו פטוצ'יני, מרדדים פחות כדי שתהיה יותר עבה וחותכים לגודל המתאים.

פסטה ולזניה
אורה קורן
להמשך הפוסט

סלט בורגול מרענן

אפשר לאכול אותו חם, קר או בטמפרטורת החדר, כך או אחרת מדובר מנה טעימה, משביעה, בריאה, מתאימה גם לצמחונים ולטבעונים. ארוחה שלמה בצלחת

היופי בסלט הזה הוא שאפשר לאכול אותו בכל מצב - חם, קר או במפרטורת החדר. אפשר גם לשחק עם מרכיביו ולהחליף את הבורגול בקינואה, הוא מתאים לצמחונים וגם לטבעונים ובעיני הוא לא פחות מארוחה שלמה בצלחת. מה שכן, לרוטב שלו עדיף להשתמש בתפוז טרי ולא במיץ מאריזה, גם אם הוא מגיע לאחר בילוי ממושך בחדר קירור.

חומרים:
כוס וחצי (250 גרם) בורגול בינוני או קינואה גדולה (אפשר גם קטנים אבל הגודל הזה יותר מתאים)
שלושה רבעים כוס שעועית אזוקי (שעועית חומה קטנה, ניתן לרכוש בחנויות טבע, או בחנויות מזרח-מערב) -לא חובה, אבל היא מוסיפה טעם וצבע
שלושה רבעים כוס עדשים כתומות/ירוקות
כוס חומוס שהושרה לילה קודם ובושל עד ריכוך (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים אחת  אחרי ששוטפים אותו היטב)
3 יחידות בצל ירוק
רבע צרור נענע/כוסברה (לא חובה)
לרוטב:
2 לימונים  - מיץ וקליפה מגורדת
1 תפוז גדול - מיץ וקליפה מגורדת
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל

סלט בורגול
לי קורן
להמשך הפוסט