בלוגים

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

ממרחים צמחונים עם כרשה, בצל או שומר

אם גם אתם מחפשים מה למרוח על פרוסת לחם במקום גבינה, שמרו את המתכון הקל הזה ותכינו עם ירקות שתבחרו לפי טעמכם

8תגובות

הם טעימים כמטבל, כממרח על לחם, רוטב לטורטיה, או תחליף גבינה, ואפילו כתוספת למנה עיקרית. שיטת ההכנה אחידה, הירק והטעם משתנים, מבצל ירוק ותרד ועד גזר כממרח מתוק. את טכניקת ההכנה למדתי מהשף האיטלקי אמריקאי, פרנצ'סקו טונלי.

מה צריך ?

מימרחים
אורה קורן
להמשך הפוסט

מתכון לאורז משודרג

מנה צמחונית עשירה של אורז עם שלוש תוספות קלות להכנה, שהופכות אותו למשהו אחר

6תגובות

מנה שיכולה להיות הכל בעצם: תוספת לעיקרית, ארוחה בפני עצמה, או שחקנית חיזוק נאה בארוחה מזנון גדולה. הבונוס: היא קלה להכנה.

מה צריך?

אורז
אורה קורן
להמשך הפוסט

מתכון לצ'יפס המושלם

הפטנט שמבטיח תמיד צ'יפס פריך ומשודרג, והבונוס שמאפשר להכין את רוב המנה מראש

9תגובות

מתכון קל ומנצח של תוספת למנה עיקרית, מבית היוצר של השף ריימונד בלאן, בעל שני כוכבי מישלן. מה שנשאר אפשר לאכול לארוחת בוקר, עם ביצת עין מעל, או כתוספות לביצה מקושקשת/חביתה.

מה צריך (לארבע מנות)?

צ'יפס
אורה קורן
להמשך הפוסט

מתכון לצזיקי - מרק יוגורט קיצי קר

מנה קלה להכנה, שניתן להוציא מהמסגרת הבלקנית המקורית ולשלב בה ירקות וטעמים לפי מצב הרוח והמקרר

יופי של מנה לימי הקיץ החמים לצד חלה מתוקה, שמאזנת את הפיקנטיות שלה. אני משתמשת ביוגורט 3%. מי שרוצה מנה פחות סמיכה יותר יכול להסתפק ב-1.5%, או ב-0% שומן. מומלץ להכין כמות גדולה ולשמור במקרר. המנה משתבחת אחרי כמה שעות, אפילו אחרי יממה, כשכל הטעמים מתמזגים.

מה צריך (ל-4 מנות)?
4 גביעי יוגורט
2 בצל ירוק (כ-20 סנטימטר אורך, כולל החלק הלבן והירוק)
4 צנוניות בינוניות
3 שינוי שום כתושות עם הקליפה
4 מלפפונים קטנים עם הקליפה
מלח, פלפל
מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ (ללא זרעים. לא חובה)
4 כפיות שמנת 10%
פטרוזיליה קצוצה, או שמיר קצוץ, לקישוט

צזיקי
לי קורן
להמשך הפוסט

איך מכינים פסטה? ולזניה גם

הכנת בצק פסטה בבית זה דבר קל ביותר. למה זה טוב? בעיקר ללזניה, שהופכת רכה וקטיפתית

6תגובות

באחת מתחרויות הבישול בערוץ האוכל ננזף אחד המתחרים, כשהוסיף תבלין לבצק הפסטה שהכין. אולי במקומות אחרים בהם לקמח ולביצים יש טעם מיוחד, התיבול מיותר. אולי זה מתאים למי שמאמין שפסטה צריכה לספוג את טעמי הרוטב בלבד, אבל לי זה לא התאים. לכן הוספתי לפסטה תיבול, ובמבחן התוצאה: כו-לם אהבו את התוצאה.

התיבול כלל כפית כורכום לצבע צהוב יותר, ושתי כפיות זעתר יבש לטעם - בנוסף למלח שמצורף בכל מקרה למתכון. אפשר להסתפק באחד משני התבלינים, ואפשר לנסות תבלינים אחרים במקומם. אם רוצים להכין מאותו בצק פסטה אחרת, כמו פטוצ'יני, מרדדים פחות כדי שתהיה יותר עבה וחותכים לגודל המתאים.

פסטה ולזניה
אורה קורן
להמשך הפוסט