טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: זה לא פסח בלי טישפישטי

אצל אנשי הלדינו הקינוח הקבוע בפסח הוא עוגת טישפישטי, מן עוגת סולת שאין בה קמצוץ חמץ ושאסור לעשות בה קיצורי דרך

תגובות

"אין פסח אצל אנשי הלדינו בבלקן שלא מסתיים עם טישפישטי", אמר השף משה רוזנברג, וצייד אותי במתכון לעוגה בעלת השם, שתמיד מעורר את התגובה הישראלית: "מה זה? מה אמרת?". העוגה מקבלת בסוף המסע מראה ומרקם של עוגת סולת, אף שאין בה ולו גרגר אחד מהחמץ הזה. היא רוויה במיץ תפוזים טבעי, ובבקשה, אל תעשו קיצור דרך עם מיץ קנוי. שלא בפסח מחליפים את קמח המצה בסולת.

אורה קורן

מתכון לטישפישטי כשר לפסח:

מצרכים לעוגה (לתבנית 24-26 ס"מ):
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח מצה (לא בפסח - סולת)
1 שקית אבקת אפיה
מיץ  משני תפוזים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מיץ תפוזים
אפשר ורצוי להוסיף מקל וניל, תרמיל הל, כוכב אניס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכינים את הסירופ: מרתיחים סוכר ומיץ עד להמסת הסוכר. אם משלבים טעמי אניס והווניל - שמים אותם בתחילת הבישול. מצננים לחלוטין, אפשר במקרר.

מקציפים ביצים וסוכר 5-7 דקות. לתערובת התפוחה והבהירה מוסיפים בזירזוף את השמן. ממשיכים להקציף.

מערבבים קמח מצה ואבקת אפיה ומוסיפים בהדרגה לביצים ולסירוגין עם מיץ התפוזים. כלומר, קצת קמח מצה, קצת תפוזים וחוזר חלילה. מפסיקים ערבוב כשהחומרים נטמעים בתערובת.

יוצקים לתבנית ואופים עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. יש לשים לב שהתנור בטמפרטורה נמוכה יחסית לאפיה - 160 מעלות.

פורסים את כל העוגה לקוביות בחתכי שתי וערב. יוצקים מעל את הסירופ עד שכולו נספג.

אורה קורן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות