טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קלות וטעימות: מתכון ללחמניות כשרות לפסח

הן קלות, טעימות ונעלמות במהירות. לחמניות מקמח ללא גלוטן שמתאימות בדיוק לפסח

תגובות

בעוד אנחנו ממתינים רעבים לתחילתה של ארוחת הצהרים, הגישה לנו רחלי סלסלת לחמניות מנוקדות בקשקבל. הן נראו מפתות במיוחד, ואחרי הראשונה באו השנייה והשלישית. למרות שהמקור הוא קמח רגיל, רחלי מכינה אותן עם קמח ללא גלוטן, שמעניק להן אווריריות נעימה יותר. אלה הן הבואיקוס, לחמניות עם גבינה.

אורה קורן

קמח ללא גלוטן מוכר בעיקר לסובלים מצליאק, אולם בפסח נזכרת בו כל פעם מחדש קהילת שומרי הכשרות. הוא מורכב מתערובת קמחים ועמילנים כשרים מתירס, תפוחי אדמה, אורז, טפיוקה ואפונה, ויש בו גם מעט סיבת תזונתיים. ניתן לרכוש אותו בחנויות טבע, ולפי מה שנאמר לי, גם בחלק מסניפי מגה. המחיר גבוה יחסית לקמח רגיל - 19-29 שקלים לחצי קילוגרם, תלוי בחברה (אפשר להסתפק בזול) -  אבל הוא פתרון מומלץ למתכוני פסח, כיוון שהוא מחליף כמעט אחד לאחד את הקמח במתכונים רגילים.

מצרכים לכ-10-15 לחמניות (תלוי בגודל):
2.5 כוסות (שתים וחצי כוסות) קמח ללא גלוטן
חצי כף (שקית וחצי) אבקת אפיה
150 גרם גבינות צהובות מגוררות, רצוי לפחות אחת פיקנטית כקשקבל, או פרמז'ן פרמז'ן מיושנת היטב)
250 גרם שמנת חמוצה/יוגורט/ גבינה לבנה 5%-9%
2 ביצים
חצי כוס שמן חמניות (או קנולה, לא שמן זית)
מעט מלח
***
לפיזור למעלה לקראת הכנסה לתנור: מלח גס, שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים.
מרטיבים כפות ידיים עם מעט מים ויוצרים כדורים.
מניחים נייר אפיה בתבנית ועליו מניחים את הכדורים.
מפזרים מעל מלח גס, או שומשון.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד להשחמה.

מתכונים נוספים לפסח אפשר למצוא כאן

מתכונים כלליים נוספים ניתן למצוא בבלוג נוסף שלי - בננה ספליט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות