פשטידת גבינה תפוחה וריחנית

מרשימה, קלה להכנה, אהובה על גדולים וקטנים ומתחסלת במהירות. הכירו את הפשטידה החדשה שלכם לשבועות (ובכלל)

אורה קורן
פשטידת גבינה
אורה קורן

היא מפיצה ניחוח משגע ורצוי להגיש אותה כשהיא יוצאת מהתנור, תפוחה וריחנית. כמו סופלה, היא צונחת כשהיא מצטננת, אבל עד אז, כולם כבר נוגסים בה, נהנים מהטעם, זוכרים את הכניסה המרשימה שלה ולא ממש מתרגשים מההצטמקות.

טיפ: אני נוהגת לערוך קניה שבועית אחת, במהלכה נרכשים גם כמה גביעי גבינה, תלוי בביקוש בבית. לא תמיד הביקוש החזוי בשישי תואם את התיאבון במהלך השבוע וכך קורה, שאני נשארת עם גביע-שניים שהזמן לתאריך התפוגה שלהם מתקצר. כדי לא להגיע למצב שאני זורקת אותם, הם עוברים לאחסון במקפיא. כשמצטברים בדרך זו שלושה גביעים, אני יודעת שיש לי אופציה לפשטידה, אחרי הפשרה מהירה.

החומרים:
* בצק עלים מרודד
* 3 גביעי גבינה לבנה 5% (אפשר לשלב קוטג' וגבינה 9%)
* 3 ביצים
* חצי כוס סולת
* 120 גרם גבינה צהובה עמק מגוררת
* 50 גרם פרמזן מגוררת (לא חובה)
* שומשום
* שמן לשימון תבנית

אופן ההכנה:

חותכים בצק עלים מרודד מוכן לגודל הרצוי לתבנית פאי. כיוון שהוא נחשב למרכיב לא בריא במיוחד, אני נוהגת לרדד אותו לעלה יותר דק וכך לצמצם את הנזק. ככל שהבצק דק יותר, הפשטידה תהיה פחות גבוהה. עם זאת, עיקר הגובה שלה מושג במלית.
מניחים את הבצק על תבנית משומנת כך שיכסה גם את הדפנות. מחוררים את הבצק כדי שלא יתרומם במרכז, או בחיבור בין בסיס התבנית לדופן במהלך האפיה.

למלית: מערבבים את הגבינות והסולת. מוסיפים 2.5 ביצים (את החצי האחרון שומרים למריחה על העלה העליון של הפשטידה). לא מוסיפים מלח, כיוון שהגבינות הצהובות מלוחות.
שופכים את המלית על הבצק. התערובת לא יכולה לעבור את גובה התבנית. אם נותרו שאריות, אפשר לאפות ליד בתבנית קטנה, או אישית.
מרדדים עוד עלה מבצק העלים. מניחים על המלית ומכסים אותה לחלוטין. חורצים עליו בעדינות פסים אלכסוניים מוצלבים ליצירת רשת. מורחים בביצה שנותרה. מפזרים שומשום.

אופים בתנור ב-185 מעלות כ-45 דקות בחלק התחתון של התנור עד השחמת הבצק. הבצק בתחתית לא ייאפה אם הפשטידה תונח במרכז התנור*. הפשטידה צריכה לתפוח במהלך האפיה, לכן מומלץ מאוד לא לפתוח את דלת התנור לפחות בחצי השעה הראשונה.

* אם חום התנור בחלק התחתון לא מספיק לאפיית הבצק, אפשר לאפות אותו כמו בצק לקיש: לאחר הנחת הבצק מחוררים ומניחים מעליו נייר אפיה. על נייר האפיה מניחים "משקולת", לדוגמה, קילוגרם שעועית לבנה יבשה. מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות להזהבה קלה. מוציאים, מצננים וממשיכים משלב הוספת המלית.

מוציאים ומייד מגישים. הפשטידה משתלבת היטב עם סלט ירקות, או סלט עלים ירוקים.

אורה קורן |דובדבנים

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ