עוגת דבש חגיגית קלה במיוחד - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת דבש חגיגית קלה במיוחד

עוגת דבש קלאסית היא עוגה בחושה שאפשר להכין בקערה אחת ללא הקצפה. אבל, אפשר לשדרג אותה עם תבלינים, או קקאו שמוסיף לה טעם שוקולדי וציפוי מרשים

תגובות
דבש
אורה קורן

עוגת דבש שגרתית יכולה להפוך לחגיגית בזכות ציפוי שוקולד מבריק וגרגירי רימון. כיוון שמדובר בעוגת חג שמסיימת ארוחה בשרית במרבית המקרים, מי שרוצה מתכון פרווה יכול להמיר את השמנת המתוקה שבדרך כלל משמשת לקרם שוקולד, בחלב סויה עם וניל (אפשר למצוא בכל אזור בריאות בסופר). אין כאן שום ויתור על הטעם, להפך. ואם רוצים פחות שומן - אפשר להשתמש בחלב רגיל במקום בשמנת.

אורה קורן

אוהבים מתכונים ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

מה צריך לעוגה (לתבנית מאורכת 36 ס"מ):

2.5 כוסות (350 גרם) קמח

12 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה

2.5 כפות קקאו

1 כוס (200 גרם) סוכר

שלושה רבעי כוס (160 מיליליטר) שמן

שלושה רבעי כוס (250 גרם, 200 מיליליטר) דבש

1 כוס (200 מיליליטר) מים

4 ביצים

לציפוי (פרווה):

120 גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו

60-70 מיליליטר חלב סויה עם וניל (אני מעדיפה אלפרו), או שמנת מתוקה, או חלב רגיל

כף דבש

קורט מלח (לא חובה)

גרגרי רימון

מה עושים?
בקיצור - מערבבים את כל חומרי העוגה, מעבירים לתבנית ואופים.
ממיסים שוקולד בחלב (יכול להיות פרווה), מוסיפים כף דבש, יוצקים מעל עוגה קרה ומפזרים גרגרי רימון.

בהרחבה -
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מערבלים בקערת מיקסר את השמן, הדבש, המים והסוכר. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקקאו ומטמיעים הכל.
בנפרד מערבבים היטב קמח ואבקת אפייה. מוסיפים בהדרגה את הקמח לרכיבים הרטובים ומערבבים למרקם אחיד.
משמנים תבנית מאורכת במעט שמן, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו. יוצקים מעליו את העוגה. מכניסים לתנור לשעה-שעה ורבע (תלוי בתנור). בודקים אחרי 50 דקות. בדרך כלל העוגה מוכנה בחצי העליון שלה ועדיין רטובה בתחתון. בשלב זה אני מכסה את החלק העליון בנייר כסף, שלא יישרף. העוגה מוכנה כאשר קיסם (או שיפוד) שננעץ בה עד לבסיסה יוצא יבש.
מצננים את העוגה.

הכנת קרם השוקולד:
מחממים שוקולד וחלב סויה על בן מארי עד להמסת השוקולד.
בן מארי הוא אמבט מים. מניחים קערה מעל סיר שיש בו מעט מים רותחים, כשהאש מתחתיו דולקת. צריך לוודא, שהמים לא נוגעים בקערה, כי השוקולד שבתוכה עלול להישרף. בקערה שמים את השוקולד והחלב. אחרי דקת רתיחה מערבבים. מסירים כשרוב השוקולד נמס. הוא ימשיך להתמוסס תוך כדי ערבוב גם מחוץ לבן מארי. אם נותרו גושים מחזירים לבן מארי. כשכל השוקולד נמס מוסיפים כף דבש נוזלי טרי (לא דבש שהחל להתגבש, כי אז השוקולד ייצא מגורען) וקורט מלח (לא חובה).
אם רוצים שהחלק העליון יהיה ישר, הופכים את העוגה ומצפים למעשה את החלק התחתון, שהיה על בסיס התבנית.
מניחים את העוגה על רשת מעל משטח שאחר כך אפשר יהיה לאסוף ממנו את שאריות השוקולד לשימוש נוסף. יוצקים מהשוקולד ומיישרים עם סכין, פלטה או מרית.
מעטרים בקישוטי שוקולד.

עוגת דבש
אורה קורן

מתכונים נוספים לעוגות ורעיונות לארוחת ראש השנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות