פסטייה חגיגית - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטייה חגיגית

מה עושים עם העוף מהמרק? פסטיה מלוחה-מתוקה למנה עיקרית, באותה ארוחה. ואם אין מרק עוף, אפשר כמובן להשתמש בחזה עוף

תגובות
פסטיה
אורה קורן

הפסטייה היפהפייה הגיעה מהמטבח המרוקאי, והיא מתאימה כמו כפפה ליד למטבח המזרח אירופי, המשלב מאכלי עוף ובקר עם נגיעות מתוקות. הפסטייה שלי היא כיסון גדול של בצק עלים, מלא בשלל הפתעות ממשפחת הפיצוחים, לצד חמוציות שמעקצצות בחמיצותן, מנטרלות ומדגישות בו זמנית את המתיקות.

מה צריך (לתבנית קוטר 20 מ"מ)?
4 עלי בצק פילו
500 גרם חזה עוף
150 גרם תערובת צנוברים, שבבי שקדים ופיסטוקים
40 גרם חמוציות
1 כף קינמון
1 כף סילאן/דבש
4 בצלים בינונים
חופן עלי כוסברה, או פטרוזיליה
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל

לציפוי:
אבקת סוכר
קינמון טחון

מה עושים?
בקיצור -  

מערבים את חומרי המלית, פורסים עלי פילו, ממלאים ואופים.
בהרחבה -

מפשירים את בצק הפילו, רצוי לילה במקרר. משרים חמוציות במים, לריכוך.

חותכים את חזה העוף לחתיכות בעובי שווה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים קלות, לעשייה כמעט מלאה. הם אמורים להיות בהירים, לא צרובים ויבשים. גם אם הם נותרו ורודים מעט במרכז, הכנתם תושלם בתנור. מוציאים את העוף ומצננים בצד. קוצצים גס.

חותכים את הבצל לחצאי טבעות. מוסיפים שמן למחבת שבה טוגן העוף ומקפיצים בה את הבצל להשחמה וקירמול. לאחר השלמת הטיגון מתבלים במלח ופלפל. מצרפים לעוף הקצוץ ושומרים בצד.

מייבשים את המחבת מנוזלים שהפריש (אפשר עם נייר סופג, לא צריך לשטוף), מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את תערובת השקדים, צנוברים ופיסטוקים. אחרי כמה שניות הם נצרבים. מורידים לכלי שטוח לצינון (הם יישרפו על המחבת החמה אם יישארו שם), מתבלים במלח ופלפל.

מחזירים למחבת את הבשר הקצוץ והפיצוחים, סוחטים בעדינות את החמוציות מעודפי מים ומצרפים. מוסיפים קינמון וסילאן ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

פורסים עלה פילו, מורחים במעט שמן זית. מניחים מעל עלה נוסף וחוזרים על התהליך עם כל ארבעת העלים.

משמנים תבנית ומניחים את העלים בתוכה בזהירות, שלא ייקרעו. מוודאים שהם מכסים את הבסיס כד לקצה וששוליהם מחוץ לתבנית. מניחים בתוך העלים שבתבנית את המלית. סוגרים על קצוות העלים.

לוקחים צלחת שטוחה בגודל התבנית לפחות. מניחים על התבנית. הופכים כך שהפסטייה עוברת לצלחת. מחזירים בזהירות לתבנית, כשהחלק עם קיפולי הבצק למטה.

אופים הכל ב-180 מעלות עד שהבצק מזהיב.

מוציאים, מצננים מעט. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר. מעליה יוצרים שורות דקות של קינמון. לא לחשוש מעודף קינמון, הוא משתלב נפלא במנה.

פסטיה
אורה קורן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות