פטריות ממולאות בריזוטו - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פטריות ממולאות בריזוטו

כמו ריזוטו פטריות, אבל הפוך, כדאי לגוון מדי פעם את המלית המסורתית של גבינות

תגובות
פטריות
אורה קורן

הצמחונית שלי אוהבת בין השאר פטריות-לא-חשוב-איך וריזוטו. אז שילבתי בין שתי האהבות ומילאתי את הפטריות בריזוטו זוקיני. יצא משהו-משהו.

מה צריך?

15 פטריות גדולות

כוס ואורז עגול (לפני בישול)

חצי כוס יין לבן יבש

3 זוקיני/קישואים

חצי כוס שעועית (לפני בישול, העדפתי שחורה)

ליטר ציר ירקות או מרק בטעם עוף

בצל

שמן זית

מלח, פלפל

100 מיליליטר שמנת9%-10%

4 כפות גבינה צהובה מגוררת (או יותר, לפי הטעם)

10 גרם חמאה

לרוטב:

2 כפות פטריות מיובשות קצוצות גס

חצי כוס מים רותחים (להשריית הפטריות המיובשות)

150 מיליליטר שמנת 9%-10%

מעט שמיר או פטרוזיליה או עירית

מה עושים?

בקיצור - מכינים ריזוטו, ממלאים את הפטריות, מניחים בתבנית, מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל ואופים כ-20 דקות.

בהרחבה - מרתיחים את הציר ומשאירים רותח על להבה נמוכה, קוצצים בצל, מגררים זוקיני, מגררים גבינה צהובה.

לריזוטו - מחממים בסיר שמן זית, מכניסים את הבצל ומערבבים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את היין ומאדים עד שהוא נספג באורז. יוצקים כף ציר ירקות רותח, מצרפים את הזוקיני ומערבבים. כשהנוזלים נספגים מוסיפים עוד מצקת ציר וחוזר חלילה עד שהאורז כמעט מוכן לגמרי. מכבים את האש, מוסיפים גבינה מגוררת, חמאה ושמנת ומערבבים.

קיבלנו יופי של ריזוטו שבו כל גרגר חי בנפרד אך יחד האורז יוצר מעין דייסה. אם רוצים ריזוטו - מגישים מיד.

אם רוצים למלא פטריות, ממשיכים: מוציאים לכלי שטוח לצינון. אם האורז ישאר בסיר הוא ימשיך להתבשל ויהפוך לעיסה אחת גדולה ולא משמחת.

מוציאים את רגלי הפטריות וממלאים את השקע באורז. מניחים בתבנית כשהפטריות למטה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים בין הפטריות. אם התבנית מאוד גדולה ומתקבלת שכבה דקיקה של רוטב, מוסיפים עוד כוס מים, כדי שהרוטב יכסה לפחות רבע מהפטריה.

אפשר להוסיף מעל עוד גבינה צהובה מגוררת מעל כל תלולית אורז.

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

מפזרים מעל פטרוזילה או שמיר או עירית קצוצים.

פטריות
אורה קורן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות