עוגיות פיצוחים - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגיות פיצוחים

נישנושים ללא נקיפות מצפון, קלים להכנה, בהרכב שאוהבים

תגובות
עוגיות
אורה קורן

אפשר לשלב את תערובת השקדים, גרעינים, אגוזים שכל אחד אוהב, להוסיף חמוציות, שומשום, או פרג שלם. אפשר לשחק גם עם המתיקות, מעדינה (30 גרם סוכר) למאוד מתוקה (60 גרם סוכר), לפי הטעם והעניין הבריאותי.

מה צריך?

100 גרם (חצי כוס) שקדים חתוכים לשבבים או פרוסים

100 גרם (חצי כוס) גרעיני חמניה

150 גרם (שלושה רבעי כוס) שומשום

100 גרם (חצי כוס) גרעיני דלעת

50 גרם (רבע כוס) פרג שלם (לא טחון)

2 ביצים (רק החלבון)

30 גרם סוכר

מה עושים?

בקיצור - מקציפים חלבונים עם סוכר, מערבבים את כל רכיבי התערובת, מניחים עם כפית על נייר אפייה ואופים.

בהרחבה - מקציפים חלבונים בקערה נקייה ויבשה, מוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף גמיש (כשמרימים את המקצף מתקבלים שפיצים של קציפה לבנה).

מערבבים את כל המרכיבים לתוך הקציפה לתערובת דביקה. הקציפה כמעט נעלמת אבל מדביקה את שאר הרכיבים.

מניחים נייר אפייה על תבנית, בעזרת שתי כפיות מניחים גושי תערובת קטנים זה לצד זה.

מכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות לכחצי שעה. מעלים טמפרטורה ל-180 מעלות  לדקות ספורות (מומלץ להישאר ליד התנור ולהשגיח, העוגיות נוטות להישרף במהירות) עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מייד ומעבירים לכלי לצינון (התבנית החמה עלולה לשרוף אותם גם מחוץ לתנור).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות