צ'יקן קייב - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צ'יקן קייב

חזה עוף ממולא. אפשר לגוון עם המלית כיד הדמיון

תגובות
קייב
אורה קורן

את המנה שעיקרה חזה עוף ממולא קיבלנו במוסקבה מונחת על פרוסת לחם די סתמית. ברגע שחצינו את העוף גלש מפל של חמאה מומסת על הלחם ונספג בה. כדי לקבל מראה מעניין יותר נעצו בה המוסקבאים עצם נקיה, והחזה קיבל מראה של שוק מטוגנת.

כדי שהמנה תעשה עלייה כדת וכדין הוצאתי ממנה את החמאה והחלפתי באורז מתובל בעלים ירוקים. אפשר לגוון את תערובת העלים ולכלול בה שילובים של בצל ירוק, תרד, מנגולד, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, אורגנו או בזיליקום. אם משתמשים בתרד או מנגולד יש לרכך אותם. השתמשתי בתרד, מעט כוסברה ושמיר.

מה צריך (ל-4 מנות)?

חזה עוף שלם (פרפר)

כוס אורז לבן עגול

2 כוסות תערובת עלים ירוקים

פלפל חריף (לא חובה)

מלח, פלפל

מיץ וגרידה מחצי לימון

רבע כוס מים

רבע כוס קמח

ביצה

חצי כוס פירורי לחם

חצי כפית גריל עוף או פפריקה מתוקה

מה עושים?

בקיצור - מבשלים אורז במים רותחים. מרסקים בבלנדר את תערובת העלים הירוקים ומערבבים. יוצרים כיס בחזה עוף וממלאים. מטגנים כמו שניצל.

בהרחבה - להכנת מלית האורז: מרתיחים 3 כוסות מים, ממליחים, מכניסים את האורז ומבשלים לריכוך. מסננים.
מרככים על מחבת את התרד או המנגולד (אפשר גם להכניס למיקרו בפולסים של דקה עד לריכוך). מכניסים למעבד מזון עם שאר העלים הירוקים, מלח, פלפל חריף, לימון ומעט מים להקל על התחלת הריסוק ומעבדים למחית חלקה.

מערבבים חצי מהאורז עם חצי מהתערובת הירוקה. טועמים ופי הטעם האישי מחליטים כמה תערובת ירוקה להוסיף לאורז.

להכנת חזה העוף - מנקים את חזה העוף מגידים ושאריות עצמות. כל חצי חזה מחלקים לשניים. משטחים בעדינות לעובי אחיד פחות או יותר כדי להבטיח זמן טיגון אחיד. יוצרים בזהירות כיס בחזה וממלאים במלית. סוגרים עם קיסם שיניים (כמו סיכה או מחט) כדי שהנתח לא ייפתח בטיגון.

מחממים שמן לכ-170 מעלות. הוא מוכן כשמכניסים לתוכו חתיכת בשר וסביבה נוצרת מהומת בועות. אם לשמן יש ריח חזק - הוא כבר חם מידיי ויש לצננו, על ידי הרחקה מהאש לכמה דקות, או הוספת שמן חדש.

מכינים שלוש קערות, עם קמח, עם ביצה טרופה ועם פירורי לחם. מתבלים כל מרכיב במלח ואת הפירורים בתבלינים שאוהבים. מכסים את העוף בשכבה דקה של קמח ומנערים עודפים. טובלים בביצה ומאפשרים לעודפים לטפטף חזרה לקערה. מצפים בפירורי לחם, מנערים עודפים ומכניסים לשמן הרותח. מנמיכים להבה ומטגנים 4-5 דקות, תלוי בעובי הבשר. המנה בצילומים טוגנה חמש דקות.

חשוב לדעת, אסור לאכול עוף לא עשוי לחלוטין (לבן לגמרי). אם בשלב ההגשה מתברר שהוא לא עשוי עד הסוף (חלקו ורוד או שקוף), אפשר להעביר אותו למיקרוגל להשלמת הכנה, בפולסים של חצי דקה (כדי לא לייבש אותו).

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#