פאי בשר יפהפה - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאי בשר יפהפה

הוא נראה כמו מאפה קלאסי בריטי, אבל בטעמו הוא ים תיכוני לחלוטין. הכירו את פאי הבשר החדש שלכם

תגובות
פאי
אורה קורן

המאפה הנהדר הזה הוא רב שימושי וורסטילי. הוא יכול להיות מנה ראשונה נהדרת, או בתוספת סלט רענן לסגור את הפינה כמנה עיקרית. אפשר להכין אותו ככיסונים ממולאים בבשר או כפאי סגור. אפשר להכין אותו רק מקמח לבן (250 גרם), או לשלב עם שיפון מלא, משיקולי בריאות. ואפילו אפשר לצמחן אותו (כלומר להפוך אותו לצמחוני) כשמחליפים את הבשר בפירה עם פטריות ובצל מטוגנים. אמרתי כבר שהוא נהדר?

מה צריך (לתבנית קטנה קוטר 20 ס''מ)?

למלית:

500 גרם בשר טחון

מלח, פלפל

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים (לא חובה)

שליש כוס יין אדום יבש

שמן זית לטיגון

2-3 כפות קמח

לבצק:

125 גרם קמח רגיל

125 גרם קמח שיפון מלא

5 גרם (כפית) שמרים יבשים

חצי כף סוכר

50 מ"ל (רבע כוס) מים

75 מ"ל (שליש כוס) שמן

חצי כפית מלח

3 ביצים

ענף רוזמרין

מה עושים?

בקיצור - מטגנים את הבשר, מכינים בצק, מניחים חלק בתבנית ואופים כמה דקות, ממלאים בבשר, מכסים בחלק שנותר ואופים.

בהרחבה -

הבשר: מחממים על מחבת שמן זית, צורבים את הבשר עד שהוא מתפורר לחלוטין ומאפיר. מוסיפים יין ומאדים. מוסיפים קמח להסמכה. ממשיכים לאדות עד שכמעט לא רואים את היין. מצננים. מוסיפים עלי כוסברה וביצה שתדביק את הכל.

הבצק: מערבבים שמרים עם סוכר ומעט מים. מוסיפים 2 כפות קמח לבן. מכסים ומשאירים לתפוח כשעה לפחות.

שומרים בצד חצי חלמון למריחה מעל המאפה.

מכניסים לקערת מיקסר מים, שמן, שתי ביצים, מלח ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ואת הבצק הקטן שהכנו עם השמרים. לשים עשר דקות. מוציאים למשטח עבודה מקומח, יוצרים כדור, מכניסים לקערה, מכסים בכובע נילון ומשאירים שעה-שעתיים להכפלת הנפח.

חוצים לשני חלקים לא בדיוק שווים בגודל. את החלק הגדול יותר מרדדים כך שיכסה את בסיס התבנית והדפנות. משמנים קלות תבנית, מצמידים את הבצק לבסיס ולדפנות ומכניסים למקפיא לכ-15 דקות עד שהבצק קופא. זה יבטיח שהוא לא יתכווץ באפייה.

מבצעים שלב של אפייה עיוורת: מוציאים מהמקפיא, מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו קטניות (שעועית או חומוס). אופים כ-10 דקות ב-180 מעלות, מוציאים את הקטניות ונייר האפייה וממשיכים לאפות כחמש דקות נוספות, עד להזהבה.

מוציאים, ממלאים בבשר.

מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים מעל לבשר כמכסה. יוצרים פתח במרכז (X) להוצאת אדים ונועצים בתוכו ענף רוזמרין שיעניק מעט ניחוח נוסף. אופים ב-180 מעלות להזהבה.

בהגשה נועצים ענף רוזמרין טרי חדש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות