אורה קורן
מפל של שוקולד אל תוך הפה
מפל של שוקולד אל תוך הפהקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

הגענו לשיא עונת התותים, וזה הזמן לקינוחי תות שדה בשלל צורות. הקלאסית היא תות שדה ושמנת חמוצה. אפשר להמיר את השמנת החמוצה בקצפת, כי אים כמו השילוב של תות וקצפת.

תות שדה הולך מעולה גם עם שוקולד, ואפשר לטבול אותו בפונדו שוקולד, או בפונדנט - עוגת שוקולד אישי שבמרכזה מפל שוקולד. הכנסת כדור שוקולד עם אוכמניות, או שוקולד בטעם פירות יער למרכז העוגה האישית מעניק לה טוויסט מעניין, שגורם לכל טועם לתהות על קנקנו של הטעם המיוחד.
וישנו השילוב המוצלח עם מרנג (נשיקות) תוצרת בית, במיגדל גלידה במיגוון טעמים, או עם מוס שוקולד וקצפת.

פונדנט - עוגת מפל שוקולד אישית חמה  (6 מנות):
150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
150 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון תבניות)
75 גרם (8 כפות) קמח רגיל
180 גרם (כוס ושליש כוס) אבקת סוכר
3 ביצים
3 חלמונים
אוכמניות בציפוי שוקולד (או חצי קוביית שוקולד פירות יער) לכל מנה - לא חובה

ממיסים בבן מארי (קערה על סיר עם מעט מים רותחים, שלא מגיעים לקערה) שוקולד וחמאה לקבלת תערובת אחידה.
טורפים חלמונים וחלבונים, מוסיפים אבקת סוכר ומטמיעים, מוסיפים קמח ומטמיעים.
מצרפים את השוקולד לתערובת הביצים והקמח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
משמנים בחמאה תבניות אישיות, בבסיס ובצדדים. יוצקים את התערובת. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-12-15 דקות, או יותר, תלוי בתנור. מוציאים כשהעוגה אפויה בדפנות ויש לה קרום אפוי מלמעלה, ונוזלית במרכז.
מוציאים. אפשר לשחרר את העוגה מדפנות הכלי עם סכין ולהפוך לצלחת אישית. אפשר להשאיר אותה בכלי, אבל לזכור שכך היא ממשיכה להיאפות מחום התגנית, ולבסוף תתקשה לגמרי ותהפוך לעוגת שוקולד רגילה.
איך זה קשור לתותים? אין כמו לטבול את התות במפל השוקולד. לכן אפשר להגיש את העוגות האישיות עם קערה גדולה של תותים מוכנים לאכילה.

עלילות תות ושוקולדצילום: אורה קורן

מגדל מרנג עם קצפת בטעם קוקוס ומוס שוקולד

למרנג -
3 חלבונים
100 גרם סוכר
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב מאוד. מניחים על תבנית נייר אפיה ועליו מניחים עם כף עיגולי קצפת. הם לא צריכים להיות עיגולים מושלמים. יוצרים עם הכף שקע במרכז. מכניסים לתנור שחומם ל-120 מעלות ל-2.5 (שעתיים וחצי) שעות.

למוס שוקולד -
150  גרם שוקולד
350 מיליטר שמנת 38%
ממיסים את השוקולד עם 100 מיליליטר שמנת מתוקה על בן מארי.
מקציפים 250 מיליליטר שמנת, מוסיפים בקילוח את השוקולד וממשיכים להקציף. מתקבלת תערובת מעט נוזלית. מעבירים לכלי סגור ומכניסים למקרר לכמה שעות, להתמצקות (אפשר לילה).

קנו תותיםצילום: אורה קורן

לקצפת קוקוס -
250 מיליליטר שמנת 38%
כוס מי קוקוס
חבילת פודינג אינסטנט וניל
מכניסים לקערה 250 מיליליטר שמנת, חבילת פודינג ונוזל קוקוס ומקציפים לקצפת יציבה.

תותים, מרנג, גלידה וקצפת
מחליפים את מוס השוקולד מהמתכון הקודם בגלידה.
מסדרים בכוסות הגשה אישיות קצפת ותותים, מעל שברי מרנג, מעל גלידה, מעל שברי מרנג, מעל קצפת. אפשר להוסיף פירות מיובשים קטנים כמו אוכמניות, או פקאן מסוכק קצוץ גס.

קינוח אולטימטיביצילום: אורה קורן

מתכונים נוספים ניתן למצוא בבלוג נוסף שלי - בננה ספליט. https://oracoren.wordpress.com/

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ