מתכון לחלה מתוקה בהשראת ארז קומרובסקי

חלה גדולה, ענברית ומתוקה, שתפאר כל שולחן שבת או חג

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חלת דבש
חלב דבשקרדיט: אורה קורן

רגע לפני ששלפתי את קוביית השמרים מהמקרר, פתחתי את ספר האפייה של ארז קומרובסקי. הספר, שתמיד מעניק השראה למשהו מיוחד, זכה לעריכה גרפית מוקפדת ויפה של לי קורן. חלת דבש אמנם לא מצאתי בו, אך כצפוי, קיבלתי רעיונות במה למלא אותה, כדי שלא כל נגיסה תהיה כקודמתה.

מצרכים (לשתי חלות גדולות):
1 קילוגרם קמח רגיל (מומלץ ביותר להחליף 500 גרם בקמח חלה, או בקמח איטלקי 00)
50 גרם שמרים טריים (או 20 גרם שמרים יבשים)
1 כוס דבש
חצי כוס שמן זית
1 ביצה
1.5 -2 כפיות מלח
550-500 מיליליטר (2.5-3 כוסות) מים - הסבר בהמשך
חצי ביצה למריחה
מעט שומשום

לאחר האפייה:
2 כפיות דבש
כפית מים רותחים
שומשום

מלית אפשרית:
40 גרם פרמז'ן מגוררת
עלי טימין מיובשים

אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים הטריים במעט מים ומערבבים עד שנוצרות בועות. אם משתמשים בשמרים יבשים, או מהירים, אין צורך בשלב הזה.
מוהלים את הדבש ברוב המים ומכניסים לקערה (עדיף של מיקסר). מוסיפים ביצה, שמן ומלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומעליו את השמרים. מערבבים עם וו לישה 10 דקות. בודקים אחרי 5 דקות: אם הבצק קשה ויבש, מוסיפים את שאר המים. אם הוא דביק מוסיפים עוד קמח, בהדרגה. הוא אמור לא להידבק לידיים. בלי לחץ - אפשר להוסיף עוד קמח גם בשלב הבא, לאחר הלישה.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, לשים מעט, ואם הבצק עדיין דביק מוסיפים מעט קמח. משמנים קערה ומניחים בתוכה את הבצק. הופכים אותו כדי שיהיה משומן מכל הכיוונים ולא יתייבש. מכסים בשקית ניילון, או בכובע אמבטיה (לא בניילון נצמד, שמרים צריכים לנשום). ממתינים עד שהבצק מכפיל נפח.
לשים קלות את הבצק, מחלקים לשניים. כל חלק מחלקים לשלושה כדורים. מגלגלים אותם לצורת נחשים ומרדדים קלות. מזליפים כפית גדושה של דבש על כל חלק. מגלגלים מחדש לצורת נחשים. מחברים את שלושת הקצוות וקולעים צמה.
מניחים נייר אפייה על תבנית ועליו את החלה. מכסים במגבת למנוע התייבשות ומתפיחים להכפלת הנפח.
חוזרים על סדר הפעולות עם הבצק הנוסף. במקום להזליף מעליו דבש אפשר לפזר 40 גרם פרמז'ן מגוררת ותימין מיובש.
מורחים במעט ביצה ומפזרים שומשום.
מזליפים מים עם שפריצר על החלות ובחלל התנור. אפשר להניח בתחתית התנור כלי עם קוביות קרח, או מים ליצירת לחות.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות, אחרי 10-15 דקות מנמיכים ל-180 מעלות. החלה מוכנה כשהיא משחימה ובנקישה על בסיסה נשמע צליל חלול.
מוציאים את החלות מהתנור. ממיסים את הדבש במים החמים ומורחים אותן לקבלת ברק ולתוספת טעם.


מתכונים נוספים ניתן למצוא בבלוג בננה ספליט ובעמוד הפייסבוק שלי.

תגיות:

אורה קורן | דובדבנים

אורה קורן היא לשעבר כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker, שאהבתה הגדולה באמת היא אוכל.

בעלת בלוג המתכונים בננה ספליט. הבלוג עוסק במתכונים ביתיים פשוטים וטעימים ובשאיפה גם כמה שיותר בריאים.  מתכונים מצולמים נוספים אפשר לראות גם בערוץ היוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ