סנדוויצ'ים לבית הספר: סביח, חצילים או בשר מהצהריים

כל מה שאני צריכה מסנדוויץ' זה שהלחם יהיה טעים ושהיצירה לא תירטב מעגבניות, או משאר מרכיבים שנדחסים אליו. אוהבים עגבניות? שימו כמה עגבניות שרי בצד, כך שלא יימעכו בילקוט

אורה קורן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כריך סביח קרדיט: אורה קורן
אורה קורן

זמן בבוקר הוא מצרך יקר, לכן הסנדוויצ'ים הפופולרים הם אלה שהכנתם מהירה - שוקולד, גבינה צהובה, גבינה לבנה, פטה ולכולם (פרט לשוקולד) מוסיפים ירקות.
אפשר לגוון עם חומרים שעברו הכנה מראש, מבלי להאריך את זמן הרכבת הסנדוויץ' בבוקר. כך, למשל, שעה אחת של הכנה יכולה להניב לכל השבוע פלפלים ושני סוגי חצילים (שלם, פרוס) קלויים, כשאת כולם קולים בתנור בו זמנית. עד שהם מוכנים אפשר לבשל ביצים קשות ולהרכיב בחצי דקה בבוקר סנדוויץ' סביח.

אחד הכללים שלי לסנדוויץ' הוא שהלחם/לחמניה לא יירטבו ויימעכו עד שהם נאכלים. כי אם אני מחזיקה סנדוויץ' רטוב, אין סיכוי שאוכל אותו, לא חשוב מה יהיה בפנים. כדי למנוע את התקלה, אני מנסה לשלוט בעסיסיות של הסנדוויץ'. כך, אני מרפדת את הלחמנייה בעלי חסה שטופים ומנוגבים, או בצרור עלי פטרוזיליה/ארוגולה. ואם יש במתכון פרוסת עגבניה, גם היא עוברת דרך נייר סופג לפני שהיא מצטרפת לסנדוויץ'. רוצים עגבניות? בצד בקופסה קטנה, שלא יימערכו בתיק.

סנדוויץ' סביח:
מצרכים (לחצי פוקאצ'ה, או בייגלה): 2 עלי חסה, 2-3 פרוסת עגבנייה, 3-4 פרוסות חציל קלוי, ביצה קשה, טחינה גלמית, מלח, פלפל, שמן זית, פטרוזיליה, או ארוגולה קצוצות.
הרכבה: מניחים עלי חסה על בסיס הפוקאצ'ה. מעליהם עגבניה. מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית. מעליה חציל. מעליו מזלפים טחינה. מעליה ביצה קשה מחולקת לפרוסות, או לרבעים. עוד טחינה ופטרוזיליה/ארוגולה קצוצה.

סנדוויץ' שאריות מהצהרים:
יכול להכיל שאריות מיום אתמול, בין השאר של עוף, או בשר, או הודו.
מחממים מעט במיקרו את החלק שרוצים לשלב בסנדביץ'. הרעיון לא להכניס משהו קר, אף שעד לארוחה המנה תהיה בטמפרטורת החדר.
מצרכים: חרדל דיז'ון, עלי ארוגולה, מלפפון חמוץ במלח, פרוסת בצל סגול, פרוסת עגבניה, שארית עוף/בשר מוכנים מארוחה קודמת.
הרכבה: מורחים את הלחם/לחמניה בחלק התחתון והעליון הפנימיים בחרדל דיז'ון, מניחים כמות נדיבה של עלי ארוגולה ומעליהם עגבנייה, בצל סגול נתחי המנה הבשרית ומלפפון חמוץ. מעולה וגם לא זרקנו שאריות.

סנדוויץ' חציל קלוי:
הכוכב בסיבוב הזה הוא חציל שקלינו בשלמותו (פירוט בסוף).
מצרכים: עלה חסה, גבינה מלוחה, חציל, טחינה גלמית.
הרכבה: מניחים עלה חסה שטוף ומנוגב על בסיס הסנדוויץ'. מעליו פרוסת גבינה. מעליה חציל ומעליו טחינה גולמית בנדיבות, אך מבלי להציף את הסנדוויץ'. אין צורך בירקות נוספים, כי החציל והטחינה מספקים עסיסיות.

פוקצ'ה עם חביתהצילום: אורה קורן

חלופות נוספות:

חביתת ירק - מערבבים בקערה ביצה, כפית-כף פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל. מטגנים על שמן זית חביתה. מניחים על הפרוסה חסה, פרוסת גבינה מלוחה, חביתה ועוד חסה. מכסים בפרוסה הנוספת.

סלט טונה - מערבבים שתי ביצים בינוניות קשות עם טונה מקופסה אחת (100 גרם). מועכים למרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל. אפשר לשמור מה שנשאר במקרר ליום נוסף. מניחים על פרוסה עלה חסה, מעליו סלט טונה, מעל מלפפון חמוץ פרוס ומעליו עוד עלה חסה. מסיימים עם הפרוסה הנותרת.

קפרזה - מניחים עלי בזיליקום על הפרוסה, מעליהם פרוסת עגבניה. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מעל מניחים פרוסת מוצרלה טריה ושוב מתבלים. מעליה עוד עגבניה מתובלת ובזיליקום.

קולים יחד שעה אחת - לכל השבוע (לפי הכמויות המתאימות לכל בית):
מצרכים: פלפלים אדום, צהוב, ירוק בהיר. חציל שלם, חציל פרוס. לבחור חצילים קלים כדי להימנע מגרעינים וטעם מר.

הכנה: מחממים תנור ל-250 מעלות.
מנקבים בקיסם, או במזלג את הפלפלים בכמה מקומות, שלא יתפוצצו באפיה. טיפול דומה מקבל אחד החצילים.
חציל נוסף פורסים לפרוסות עגולות בעובי 1-1.5 ס"מ וממליחים משני הצדדים. אחרי חצי שעה שוטפים מהמלח ומנגבים.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את החציל השלם. בתבנית נוספת על נייר אפיה מניחים את הפלפלים ובתבנית שלישית על נייר אפיה את פרוסות החציל. נייר האפיה מונע הידבקות ועוזר אחר כך לנקות. על פרוסות החציל מזלפים שמן זית, הופכים ושוב מזלפים שמן זית.
מכניסים לתנור  בחלק העליון, קרוב לגריל ל-10-15 דקות, הופכים ומשאירים עוד 10-15 דקות. אם הפלפלים והחצילים לא השחירו והתרככו (תלוי בגודל), משאירים עוד כמה דקות.

עד שהם מוכנים אפשר לבשל ביצים קשות. לקבלת חלמון לא מיובש: להכניס לסיר, לכסות במים קרים, להביא לרתיחה ולכבות את האש. להשאיר עשר דקות, להעביר למים קרים מהברז ולהמתין עד שהביצה תתקרר לחלוטין. לזירוז אפשר להחליף את המים כשהם מתחממים מהביצה.

את החצילים אפשר לשמור במקרר בכלי סגור כחמישה ימים. את הפלפלים יש להכניס כשהם חמים לכלי, לכסות בניילון נצמד ולהמתין שיתקררו. אז מקלפים מהם בנגיעה קלה את הקליפה. אפשר להשאיר מעט קליפה שחורה להעמקת הטעם השרוף. לאחר מכן ניתן לאחסן גם אותם בכלי במקרר כחמישה ימים.

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ