מתכון לסלט גזר ממכר - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לסלט גזר ממכר

כל כך פשוט, כל כך טעים. תוספת לעיקרית ו/או נשנוש מול הטלוויזיה

תגובות
סלט גזר של אורה קורן
אורה קורן

גזר מגורר יכול לקבל בשמחה שלל טעמים. בבית גדלתי עליו כקינוח עם מיץ תפוזים וסוכר. לימים נפגשנו שוב בשני מקומות בגירסה פיקנטית מתוקה, שלמרות ההגדרה הזהה, כל בשלנית יצרה סלט בטעם אחר. כלומר, מדובר בסלט שמאפשר חופש יצירה מוחלט. להלן הגרסה שלי למנה.

מצרכים:
7 גזרים
3 שיני שום
1 כפית סוכר
2 לימונים
חצי חבילת פטרוזיליה
חופן פקאן מסוכר
מלח, פלפל
שמן זית
שמן שומשום
2 כפות שומשום
1-2 כפיות חומץ בן יין

אופן ההכנה:
מקלפים את הגזר ויוצרים חתיכות בגודל של גפרורים דקים. השתמשתי לצורך זה בקולפן משונן. אפשר גם במגרדת שמאפשרת יצירת גודל דומה.
מגררים את קליפות הלימונים, קוצצים גס את עלי הפטרוזיליה ללא הגבעול ומוסיפים.
סוחטים את הלימונים, מוסיפים שום כתוש, מלח, סוכר, פלפל, שמן זית, חומץ ושמן שומשום, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול. צריך לזכור שהגזר מעט מתוק.
יוצקים את הרוטב מעל לגזר, מפזרים שומשום ופקאנים שבורים ידנית לשניים, ומערבבים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#