עוגת שוקולד עם עוד שוקולד

למכורים לשוקולד, עוגה דחוסה שטעימה יותר אחרי לילה במקרר

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שוקולד עם שוקולד
עוגת שוקולד עם שוקולדקרדיט: אורה קורן

מצרכים (לשתי תבניות  40X25 ס"מ):
6 ביצים
350 גרם סוכר
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
100 גרם פצפוצי שוקולד (או מטבעות קטנים) 60% מוצקי קקאו
150 גרם קמח (לתבנית מתפרקת - 180 גרם, למנוע נזילות)

אופן ההכנה:
מקציפים ביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
ממיסים חמאה עם שוקולד על בן מארי (כלי מונח על סיר שבו מעט מים רותחים, למנוע מגע ישיר של המים עם הכלי בו נמצאים השוקולד והחמאה) מערבבים ליצירת מסה אחידה.
מערבבים עם מטרפה את תערובת הביצים ותערובת השוקולד.
מנפים את הקמח לתערובת ומטמיעים בתנועות קיפול.
מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומקפלים פנימה.
מרפדים תבנית בניר אפיה. יוצקים את התערובת.
אופים ב-175 מעלות כ-35-45 דקות בשליש התחתון של התנור. לא לייבש יותר מידיי. מכניסים קיסם יבש למרכז העוגה. הוא יכול לצאת לא יבש לגמרי, עם מעט פירורים שנדבקים אליו.

אורה קורן | דובדבנים

אורה קורן היא לשעבר כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker, שאהבתה הגדולה באמת היא אוכל.

בעלת בלוג המתכונים בננה ספליט. הבלוג עוסק במתכונים ביתיים פשוטים וטעימים ובשאיפה גם כמה שיותר בריאים.  מתכונים מצולמים נוספים אפשר לראות גם בערוץ היוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ