ארוחה של כוכב מישלן עם השפית סוניה פרויסהמר - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחה של כוכב מישלן עם השפית סוניה פרויסהמר

הארוחה בהרברט סמואל שהכינו סוניה פרויסהמר מברלין, בעלת כוכב מישלן ואדיר כהן מהרברט סמואל, עמדה בציפיות הגבוהות והיתה תענוג שנמשך כמעט שלוש שעות

תגובות
מרק דלעת צלויה עם גבינת עיזים, גרעיני דלעת ופסיפלורה
אורה קורן

זו היתה מתנת יומולדת מושלמת. ארוחה זוגית בפרויקט "שולחנות עגולים", שהביא לישראל שמונה שפים נחשבים בעולם. אלה חברו למסעדות מקומיות והפיקו במשך שבוע ערבים סגורים מראש של ארוחות מבוססות על תפריט טעימות. המנות גובשו בשיתוף פעולה בין השף האורח לשף המארח. בחרנו את השפית סוניה פרויסהמר ממסעדת פרויסהמר מברלין, בעלת כוכב מישלן, שהגיעה להרברט סמואל שם מגיש השף אדיר כהן את מטעמיו. הציפיות היו גבוהות, ולא התאכזבנו.

אז מה היה לנו? מנת פתיחה אישית, שתי מנות ראשונות זוגיות, מנת ביניים אישית (מרק), שתי מנות עיקריות מתוך שלוש וקינוח זוגי מתוך שניים. יצאנו שבעים, אך לא בהרגשה כבדה. אולי גם, כי במאמץ רב הצלחנו לאכול רק מעט מהלחם של הרברט סמואל עם החמאה והמלח השחור.

מנת הפתיחה היתה ברוקולי ומוצרלה קטנטנים שפתחו את התיאבון עם רטבים מדויקים והמשחק המוכר של רך ופריך. מיד אחריה הגיעו יחד שתי צלחות. את הראשונה תצטרכו לדמיין, כי מרוב שמחה שכחתי לצלם: סלקים אורגנים צלויים, עם גלידת שמיר וטפיוקה ברוטב סלק, לצד עלים ירוקים. יחד איתה הגיעה הטונה, צרובה קלות מסביב וסגולה כהה בפנים, עם טוויל קולרבי, פירה חזרת, ג'לי ג'ינג'ר ווסאבי.

סיימנו הכל, אפילו ניגבנו את הרוטב כמנהג הישראלים וכנגד כל כללי התרבות המערבית, ואחרי רגע הגיע המרק.

מרק דלעת צלויה עם גבינת עיזים, גרעיני דלעת ופסיפלורה במרקם קרמי. סימן המרק  מעל השוליים מצד ימין נגרם על ידינו. לשולחן הצלחת הגיעה נקייה.

המנות העיקריות היו לא אחידות בגודל, אולם כיוון שחלקנו אותן איש לא נשאר מקופח. ראשונה נבחרה מנת פילה מוסר, קרם גזר, באקצ'וי ובוטנים.

פילה מוסר
אורה קורן

אחריה ניגשנו למנת הכבש, שכללה פילה צלעות (ללא העצם) שנח על כתף טלה שבושלה שבע שעות בתנור, לצד ניוקי, מלפפונים צרובים ונגיעת יוגורט ברוטב.

פילה צלעות כבש
אורה קורן

כיוון שביקשנו לפני הארוחה לראות את הפעילות במטבח, זה היה השלב בו המלצרית המצויינת שלנו, קאי, הציעה שנתלווה למארחת ונעלה לקומה השנייה, למרכז העצבים של המסעדה, המטבח הסגור בקירות זכוכית שקופה. שם פגשנו את השף הקבוע של הרברט סמואל, אדיר כהן עם השפית בעלת כוכב המישלן, סוניה פרויסהמר, שנראתה בהחלט נהנית מכל רגע של בישול לקהל הישראלי, גם כאשר הגיח מגרם המדרגות גברתן ישראלי שבע ומרוצה ששואג, שהיא בכלל צריכה להיות המאסטר שף של ישראל.

הארוחה אצל סוניה ואדיר בהרברט סמואל
אורה קורן

אם תיפגשו בהרברט סמואל, או בברלין עם הכיפה הזהובה הזו, אל תוותרו עליה. גלידת מוס לימון עם ציפוי דק של שוקולד לבן ומעליו קליפות לימון מסוכרות.

גלידת קרם לימון
אורה קורן

זה היה סיפור אהבה מוצלח ומרגש. היה שם כל מה שהיכרנו, כלומר, טעים ויפה, רק הרבה הרבה מעל מה שהיכרנו.

וכמה זה עלה לנו? אווווץ'. לא מעט. אפילו הרבה מאוד. 450 שקל ללא שתייה. ובכל זאת, עם שלל המנות, רובן מדוייקות להפליא וכולן מענגות ומפתיעות בצורה זו או אחרת, ובמיוחד כשמדובר בשני ימי הולדת - היה בהחלט שווה.

סוניה פרויסהמר ואדיר כהן
אורה קורן

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#