פחזניות מיוחדות לט''ו בשבט

הפירות היבשים משתלבים מצוין בלא מעט בצקים, אבל נותנים גם טוויסט משגע לפחזניות

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פחזניות ט''ו בשבט
פחזניות ט''ו בשבטקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

חגיגות ט"ו בשבט בפתח והפירות היבשים כבר גודשים את המדפים במרכולים. אפשר לשלב אותם במיני מאפים ואפילו בפחזניות, למשל, קוביות זעירות של קיווי מיובש וחמוציות. רצוי לבחור בפירות יבשים קלים, כדי שהפחזניות יוכלו לתפוח באפייה.
אפשר להשתמש במים בהם הושרו הפירות היבשים, כפי שיוסבר להלן. כדאי לדעת, שהן יקבלו צבע יותר כהה באפייה, ויש להיזהר, כי בגלל הסוכר שבמים, תהיה לפחזניות נטייה להיחרך בבסיסן. הבונוס הוא טעם פירותי יותר לפחזניות. היו טועמים שבחרו בהן כפחזניות הטובות ביותר בניסוי טעימה.

מצרכים (15-20 פחזניות, תלוי בגודל):

לפחזנית -
140 גרם (כוס) קמח
70 מיליליטר (שליש כוס) מים רותחים
60 גרם חמאה
3 ביצים גדולות
40-45 גרם (רבע-שליש כוס) פירות יבשים קצוצים לריבועים קטנטנים (השתמשתי בחמוציות וקיווי)
גרידה מתפוז שלם
למלית -
חבילת פודינג וניל
כוס חלב.
250 מיליליטר שמנת 38%
כפית סוכר

אבקת סוכר לפיזור מעל

אופן ההכנה:
לפחזנית -

משרים את הפירות היבשים בחצי מכמות המים לריכוך. קוצצים לחתיכות קטנות מאוד, כדי שהפחזניות יוכלו להתרומם. חתיכות גדולות מדי יקשו עליהן לתפוח והן יהיו פחוסות. אבל, אם קרה שהחתיכות גדולות והפחזניות תפחו לחצי גובה - לא נורא, אפשר להמשיך גם איתן.
בשלב הבא ממיסים את החמאה בסיר עם מים חמים:
אם רוצים להשתמש במי ההשריה של הפחזניות, שמים בסיר את המים שנותרו (35 מיליליטר) עם מי ההשריה וחתיכות הפירות, ואת החמאה חתוכה לקוביות. מחממים עד המסת החמאה.
אם לא רוצים פחזניות כהות, מכניסים לסיר 70 מיליליטר מים חמים, חמאה חתוכה לקוביות ואת הפירות היבשים הקצוצים. ממיסים את החמאה.
מוסיפים במהירות את הקמח ומערבבים עד שהוא נפרד מהדפנות. מוציאים מהסיר ומצננים, כדי שהביצים שנוסיף בהמשך לא יהפכו לחביתה.
מפזרים על הבצק שהצטנן את גרידת התפוז ומתחילים להטמיע בו את הביצים, אחת אחרי השניה. אפשר ידנית, יותר קל עם מיקסר. תחילה נראה שהתערובת מתפרקת, אבל עם קצת סבלנות מתקבלת תערובת רכה וחלקה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים עיגולים על התבנית. לחלופין אפשר ליצור עליה גושים קטנים של בצק בעזרת שתי כפות.
אופים ב-180 מעלות 35-45 דקות, תלוי בגודל הפחזניות. אין לפתוח את התנור ב-25 הדקות הראשונות, אחרת הפחזניות יקרסו כשיתקררו.

לקרם -
מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומקציפים לקבלת קרם יציב.

מצננים את הפחזניות, חותכים אותן לרוחב בשליש התחתון וממלאים בקרם.
בוזקים מעל אבקת סוכר.

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ