אורה קורן
לחמניות באו
לחמניות באו מאודותקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

לפני כמה ימים הייתי עם חברים בחתונה בנמל תל אביב. לאחר נשיקות, חיבוקים וברכות סימנה לנו אם החתן את הדוכן המנצח של המתאבנים. "יש שם לחמניות נהדרות", אמרה. היא ידעה על מה היא מדברת. היו שם לחמניות באו, עמוסות צלי בקר מפורר ועסיסי.
לחמניות באו הן לחמניות מאודות, שהגיעו מהמטבח האסיאתי. אפשר לאכול אותן על כל מה שעולה על הדעת. בשישי האחרון היתה להן על שולחני חלופה צמחונית של פטריות, זוקיני ובצל, וחלופה בשרית מהירה של כבד, פטריות ובצל ברוטב יין אדום.

במקום להכין אותן מקמח לבן, מה שנותן תוצאה סופית של לחמניה לבנה, שילבתי קמח כוסמין מלא, שהפך אותן יותר בריאות ושזופות.

מצרכים (ל-12-15 לחמניות):
230 גרם (כוס וחצי) קמח רגיל
230 גרם (כוס וחצי) קמח כוסמין מלא
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
8 גרם שמרים יבשים
250 מיליליטר (כוס ורבע) מים
60 - 50 מיליליטר (רבע כוס) שמן
חצי כפית מלח

ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים 10 דקות. מכסים ומתפיחים להכפלת נפח, כמעט.
לשים ידנית תוך הוצאת האויר, מחלקים -10-15 חלקים. מכדררים כדורים (בגודל כדור פינג פונג, או יותר. זה תופח באפיה). מניחים על רצועות נייר אפיה בכלי אידוי. מכסים, מתפיחים שוב כחצי שעה.
מניחים מעל כלי עם מים רותחים (השתמשתי בווק עמוק) למשך 12-15 דקות.
מומלץ להוציא אחד לבדוק, אם הוא מוכן במרכזו.

רוצים רעיונות למילוי? בבקשה

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ