עוגת שוקולד נפלאה בלי קמח - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת שוקולד נפלאה בלי קמח

עוגת שוקולד עשירה שכולם אוהבים, עם שקדים כתחליף לקמח

תגובות
עוגת שוקולד שקדים
אורה קורן

שקדים טחונים הם לא רק תחליף הקמח של פסח. אפשר להכין איתם עוגת שוקולד נהדרת, שאני מעדיפה אותה במנות קטנות.

מצרכים (לתבנית קטנה, קוטר 20 ס''מ):
50 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
2 ביצים גדולות
100 מיליליטר (חצי כוס) שמן
50 גרם (חצי כוס) אבקת קקאו (לא שוקולית)
100 מיליליטר (חצי כוס) חלב, או משקה שקדים/אורז
80 גרם (כוס) שקדים טחונים
50 גרם (חצי כוס) קמח ללא גלוטן
כפית אבקת אפיה
150 גרם (שלושה רבעי כוס) סוכר
קורט מלח

לציפוי:
50 גרם שוקולד 60%
50 גרם שוקולד לבן
100 מיליליטר שמנת 38%

אופן ההכנה:
גם אם התהליך ייראה לכם לא הגיוני, הוא מניב את התוצאה הכי טובה.
ממיסים בסיר חלב, שמן, קקאו ושוקולד. מצננים.
מערבבים את כל היבשים.
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הסוכר כשמתחיל להיווצר קצף עם נפח.
מערבבים את השוקולד המומס עם החומרים היבשים. תתקבל תערובת די דחוסה. מוסיפים בהדרגה את הביצים תוך כדי ערבוב (לא נדרשות תנועות קיפול).
מרפדים תבנית עגולה 20 ס''מ בנייר אפיה, משמנים קלות. יוצקים לתוכה את התערובת.
מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות לכ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

לציפוי:
קוצצים בניפרד את השוקולדים ומניחים כל אחד בקערה נפרדת.
מחממים את השמנת. יוצקים חצי ממנה על השוקולד הכהה וחצי על השוקולד הלבן. ממתינים חצי דקה ומערבבים. אם השוקולדים לא נמסים לחלוטין, אפשר לחמם בפולסים קצרים (10 שניות) במיקרוץ זהירות, לשוקולד נטיה להישרף מהר ואז אי אפשר להשתמש בו.
יוצקים את השוקולד הכהה על העוגה והדפנות. מצננים. מכניסים את השוקולד הלבן לשקית זילוף, או לכלי שמאפשר שליטה במזיגה.  מצננים לקבלת סמיכות רצויה (מנסים לזלף בצד  ומוודאים שהשוקולד לא נוזלי מידיי). יוצקים פסים דקים על השוקולד הכהה.

עוגת שוקולד
אורה קורן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#