קרם גבינה ופירות העונה - דובדבנים - הארץ

קרם גבינה ופירות העונה

מהיר, קליל ומענג. מנגו וענבים חמצמצים ישדרגו אותו, ואל תשכחו את המרכיב הסודי

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
קרם גבינה ופירות
אורה קורן

קינוח מהיר וקל, שאינו מצריך אפייה. מתקבל באהבה בקרב כל הגילאים. ניתן להגיש בכוסות אישיות או בכלי מרכזי, רצוי מזכוכית, שמאפשרת הצצה לניגוד בין השכבה הלבנה של הקרם לשכבה הצבעונית של הפירות. ואל תוותרו על הנענע הטרייה, במינון מאופק שאינו משתלט על המנה.

מה צריך?
2 גביעים גבינה לבנה 5% או 9%
250 מיליליטר (1 אריזה קטנה) שמנת מתוקה
רבע כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד

שלל פירות העונה, וכל המרבה הרי זה משובח. מומלץ ענבים בעונה
מעט עלי נענע טריים

מה עושים?
מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך.
מערבבים את הגבינה עם הסוכר, הווניל וגרידת הלימון.
מעבירים שליש מהשמנת המוקצפת לגבינה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים את הגבינה למה שנותר מהקצפת ומערבבים בתנועות קיפול לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לכלי הגשה יפה, מכסים בניילון נצמד ומקררים.
חותכים פירות לגודל קטן, משלבים ענבים לבנים חמצמצים, שהולכים מצוין עם מתיקות הקרם. אם מוסיפים מנגו - עדיף דווקא הסוג החמצמץ. קוצצים דק דק עלי נענע, מערבבים הכל ומניחים מעל לקרם הגבינה. דוחסים פנימה קלות ומעמיסים עוד פירות.

אורה קורן |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ