אורה קורן
לזניה צמחונית
קרדיט: אורה קורן
אורה קורן

לזניה צמחונית ברוטב עגבניות ושמנת (15%). אפשר להחליף את המלית לפטריות, ריקוטה, חציל, קישוא וכו'. אני אוהבת להכין את הלזניה מאפס, החל משלב הפסטה. אני מציעה לשבור את מחסום הפחד ולהתחיל להכין לבד בבית - לא תאמינו כמה זה קל. לאלו שאין שום סיכוי לגרום להם להכין פסטה לבד בבית, יכולים להשתמש בפסטה מוכנה יבשה, או בפסטה מוכנה טרייה.

מה צריך?
לפסטה ביתית -

300 גרם קמח
3 ביצים
חצי כפית כורכום (לצבע)
עלי תימין (לא חובה)
כף שמן
חצי כפית מלח
מעט מים לפי הצורך
או -
דפי לזניה מוכנים כחצי אריזה

למלית -
חבילת תרד או קייל
בצל
3 שיני שום
3 עגבניות
2 בטטות

לרוטב -
400 גרם עגבניות מרוסקות (MUTY)
2 כפיות רסק עגבניות
2 כוסות מים
100 מיליליטר (חצי כוס) שמנת לבישול 15%
מלח, פלפל
צרור עלי בזיליקום

מעל לפסטה -
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
חצי עגבניה קצוצה
חופן עלי בזיליקום קצוצים

מה עושים?
לפסטה -

מערבבים את כל החומרים ללא המים ולשים לבצק. אם נשאר קמח שלא מתאחד עם שאר הבצק, או אם הבצק מאוד יבש, מוסיפים מים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתאחד. ממשיכים ללוש 1-2 דקות. מוציאים לקערה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות חצי שעה. אפשר להכין לילה קודם.

מרדדים את הבצק. אפשר להוסיף לו עלי תימין במהלך הרידוד, לשידרוג הטעם.
או - אם משתמשים בפסטה מוכנה יבשה, מרככים אותה מעט במים רותחים, אבל לא מבשלים עד הסוף (חצי בישול. שאר הבישול יהיה בתנור).

למלית -
פורסים בצל לחצאי עיגולים ומטגנים קלות על שמן זית, ללא קירמול. קוצצים שום ומוסיפים. חותכים את הקייל/תרד ומוסיפים. מקפיצים לריכוך.

מקלפים ופורסים את הבטטחה לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. מניחים בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל שחור, מכסים בניילון נמצד ומכניסים למיקרו לריכוך לשמונה דקות. אחרי ארבע דקות מערבבים את הפרוסות, כדי שכולן יתרככו במידה שווה.
פורסים את העגבניות לפרוסות דקיקות.

לרוטב -
מערבבים את כל חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה -
משמנים תבנית בשמן זית. מניחים שכבה של פסטה. מעליה מניחים פרוסות עגבניות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

מסדרים מעל שכבה נוספת של פסטה. יוצקים שליש מהרוטב. מניחים מעל את הקייל/תרד והבצל המוקפצים. מכסים בשכבה נוספת של פסטה. יוצקים מעל שליש נוסף מהרוטב.
מניחים שכבה של פרוסות בטטה. מכסים בשכבה אחרונה של פסטה. יוצרים מעל את שאר הרוטב. מפזרים מעליו עגבניות קצוצות, בזיליקום וגבינה צהובה מגוררת.

מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-45 דקות.

לזניה צמחונית
לזניה צמחוניתצילום: אורה קורן

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ