דלעת יפנית בתנור בשמן זית

כל כך קל להכין והתוצאה כל כך אהובה על כולם. ויש גם טיפ לריכוך לפני חיתוך

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דלעת יפנית בשמן זית
דלעת יפנית בשמן זיתקרדיט: אורה קורן

הדלעת היפנית כבר הופיעה בבלוג בדיוק לפני שנתיים, אולם הפעם החלטתי לחזור אליה לאחר שקצרה הצלחה גדולה במנה פשוטה להפליא. מה שעושה את המנה זו צורת התיתוך, אותה ראיתי אצל חברתי ת', שמתמחה בארוחות גורמה קלות ומהירות. המנה יכולה לשמש מנה ראשונה או תוספת לצד מנה עיקרית.

מה צריך?
דלעת יפנית
שמן זית
רוזמרין
מלח, פלפל

מה עושים?
בקיצור - חותכים, מתבלים ואופים בתנור.
בפירוט -
שוטפים את הדלעת ומרככים מעט במיקרו, שיהיה קל לחתוך אותה.
חוצים את הדלעת, מרוקנים מגרעינים ופורסים לפלחים.
מניחים על תבנית, מזלפים בנדיבות שמן זית, זורים מלח, פלפל ועלי רוזמרין.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לריכוך מלא, כ-20 דקות. אפשר להשאיר בתנור הכבוי לתוספת ריכוך, עד להגשה.

תגיות:

אורה קורן | דובדבנים

אורה קורן היא לשעבר כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker, שאהבתה הגדולה באמת היא אוכל.

בעלת בלוג המתכונים בננה ספליט. הבלוג עוסק במתכונים ביתיים פשוטים וטעימים ובשאיפה גם כמה שיותר בריאים.  מתכונים מצולמים נוספים אפשר לראות גם בערוץ היוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ