קלצונה תרד וגבינות - דובדבנים - הארץ

קלצונה תרד וגבינות

כיסון בצק אפוי, שניתן להכין במגוון גדלים וטעמים. בפועל השילוב המנצח הוא של תרד ובולגרית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
קלצונה
קלצונהקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

מאפה איטלקי, כיסון בצק ממולא בשלל גבינות ותרד, או במלית לפי הטעם האישי. התשובה האיטלקית לסמבוסק. מתכון של השף האורח בבלוג, משה רוזנברג.

מה צריך (לכ-15-20 יחידות גדולות)?
לבצק -

750 גרם קמח
400 מיליליטר מים
60 גרם (4 כפות) שמן זית
25 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים
30 גרם (2 כפות) סוכר
כף אורגנו יבש
כף שום גבישי

למלית -
1 שקית תרד קפוא
150 גרם גבינה בולגרית
150 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם פרמזן מגוררת
4 בצלים ירוקים
רבע צרור שמיר טרי קצוץ

מה עושים?

בקיצור -

מערבבים אתץ חומרי הבצק, מערבבים את חומרי המלית, קורצים עיגולים בבצק, ממלאים ואופים.

בפירוט -

מערבבים את חומרי הבצק, לשים כעשר דקות, מתפיחים כשעה לכמעט להכפלת הנפח.

סוחטים את התרד קוצצים את הבצל ומערבבים את כל החומרים.

מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים לכ-15 יחידות שוות בגודל ויוצרים כדורים. מתפיחים כחצי שעה. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15-20 סנטימטרים.

מניחים מלית בנדיבות על חצי עיגול. מרטיבים במים, או בביצה טרופה את השוליים.

מקפלים את החצי הריק של הבצק מעל החצי עם המלית. מהדקים היטב. אפשר ללחוץ על השוליים עם מזלג, לקבלת צורה יפה ולוודא סגירה. בקיפול צריך להימנע מהשארת אוויר בכיסון.

מורחים מעל ביצה טרופה מהולה במים, או שמן זית. מפזרים מלח גס, או שומשום, או קצח, או שילובים שלהם. משאירים כ-20 דקות להתפחה נוספת, מכוסה במגבת.

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לכ-10 דקות, עד השחמה קלה.

אורה קורן |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ