כדורי שוקולד ותמרים - גם לטבעונים

קלים להכנה, ללא בישול או אפייה, מקבלים באהבה חומרים ידידותיים כשקדים טחונים, או קוקוס. קינוח מושלם לט''ו בשבט

אורה קורן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טראפלס תמרים ושוקולד
כדורי שוקולד ותמריםקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

כדורי שוקולד ואפילו טראפלס מקבלים חיים חדשים כשמשלבים בהם ממרח תמרים. לקבוצת כנרת ממרח שעושה פלאים במטבח שלי. לרגל ט''ו בשבט שילבתי אותו עם שוקולד איכותי (שזה אומר 70% מוצקי קקאו) והוספתי באופן טבעי קוקוס טחון. למי שלא אוהב קוקוס יצרתי גרסה עם שקדים טחונים. וטוב שכך, כי בסוף הדרך אהבתי יותר את גרסת השקדים.
מתוך נוסטלגיה לכדורי שוקולד מקוריים, הכנסתי לחלק מהם שברי פתי בר קטנים. אלה יצרו קראנצ'יות מפתיעה בנגיסה. ביסקוויט אחד יכול להספיק לכארבעה-חמישה כדורים קטנים בגודל ביס.

המתכון יתייחס לכדורי שוקולד עם שקדים טחונים. שאר המרכיבים (קוקוס, ביסקוויטים) יובאו כאופציה בסוף, עם הכמויות. אפשר לצפות אותם במגוון טעמים, בהם אבקת קקאו, קוקוס טחון, שקדים טחונים, סוכריות לילדים ואבקת פירות יער.

מה צריך (לכ-20-24 כדורים קטנים)?
250 גרם (שלושה רבעי כוס) ממרח תמרים איכותי
100 גרם (חצי כוס) שוקולד 70% מוצקי קקאו
כוס וחצי שקדים טחונים (כולל לציפוי)
30 גרם (2 כפות גדושות) שבבי שקדים קצוצים גס
קורט מתערובת חמשת התבלינים (לא חובה)

מה עושים?

בקיצור - ממיסים שוקולד ומערבבים עם שאר החומרים למעט הציפוי. יוצרים כדורים ומעטרים בציפוי.

בהרחבה - מחממים מעט מים בסיר קטן. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה מעל לסיר, על להבה נמוכה. אדי המים אמורים להמיס את השוקולד שבקערה. מוסיפים את השוקולד המומס לממרח התמרים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים חצי כוס שקדים טחונים ואת שבבי השקדים ומערבבים.

מכינים בצד כלי עם שאר השקדים הטחונים.

לוקחים עם כפית מעט מהתערובת ומגלגלים בין כפות הידיים לכדור בגודל שרוצים. מכניסים לקערת השקדים הטחונים ומגלגלים עד שיצופה כולו. מניחים על צלחת שתכיל את כל הכדורים. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות. לאחר מכן ניתן לכסות בניילון נצמד ולשמור במקפיא לפחות כמה ימים.

לכדורים עם קוקוס:
מחליפים את השקדים ב-100 גרם (שני שליש כוס) קוקוס טחון
ועוד כ-25 גרם לציפוי.
לקוקוס אפשר להוסיף שברי ביסקויטים

מה עושים?
מערבבים את השוקולד המומס, התמרים והקוקוס. יוצרים כדורים. מצפים בשאר הקוקוס ומקפיאים עד להגשה.

תגיות:

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ