מתכון: טורט פרג של יפה האופה

אם אתם אוהבים עוגת פרג, נסו את טורט הפרג הנפלאה של יפה האופה. אני הכנתי אותה בסיר פלא, שעושה קאמבק בשנים האחרונות.

אורה קורן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת פרג
עוגת פרג של יפה האופהקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

יפה היא קונדיטורית, שעשתה חצי הסבה ופתחה חנות למוצרי אפייה בשם סיר פלא ברמת גן, לא רחוק מבורסת היהלומים. לצד המכירות היא מצרפת ללקוחותיה טיפים לאפייה נכונה, ומנהלת איתם שיחות המשך לפי הביקוש.
אחד המוצרים המיוחדים שתמצאו שם הוא סיר הפלא הנוסטלגי, שניתן לאפות איתו על להבת הכיריים. מסתבר, שיש לו עדנה וביקוש גם בימים אלה. הייתי חייבת לנסות אותו. ועוגת הפרג שכאן נאפתה בסיר הפלא על הכיריים. אפשר להכניס אותו לאפייה בתנור ללא המכסה, ואפשר כמובן לאפות בתבנית אחרת.
המתכון שלהלן הוא של יפה האופה. הוספתי לו רוטב שוקולד קל להכנה, שהולך מצויין עם הפרג, בטעם ובמראה. כמו כן, אני גרסתי את האגוזים ולא טחנתי אותם. יפה אומרת, שהתוצאה יותר טובה עם אגוזים טחונים. אני מזכירה, שלא קונים פרג ארוז שמחכה על המדף, אלא טוחנים במקום, כדי שטעמו לא יהיה מר מדי. ויפה מוסיפה עוד טיפ-פלא בסוף.

מה צריך?
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
60 גרם אבקת סוכר
8 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
180 גרם סוכר
300 גרם פרג טחון במקום
150 גרם אגוזי לוז טחונים (למרקם של קמח, לא פירורים)
3 גרם קינמון

עוגת פרג
עוגת פרג, סיר פלאצילום: אורה קורן

לשוקולד -
100 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
100 מיליליטר שמנת מתוקה (למרקם יותר נוזלי כמו בצילום, אפשר 120 מיליליטר)

מה עושים?
מערבלים חמאה ואבקת סוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה תוך כדי שעוצרים מידי פעם ומגרדים את קערת המיקסר.
מוסיפים חלמון אחד, מערבלים עד שהוא נטמע בקרם וממשיכים אחד-אחד עם יתרת החלמונים.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם סוכר, עד שמתחילים להיות סימנים של המטרפה על הקצף.
לוקחים מעט מקצף החלבונים ומקפלים לתוך קרם החמאה, כדי ליצור השוואת מרקמים. חוזרים שוב על הפעולה ואז מעבירים את התערובת שנוצרה ליתרת קרם החמאה ומקפלים עד שנוצרת בלילה אחידה.
מערבבים פרג, אגוזי לוז טחונים וקינמון ומקפלים לתוך התערובת.
משמנים תבנית, מכניסים לתוכה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה על רשת צינון. לחלופין אפשר לאפות בסיר פלא משומן על הלהבה הקטנה ביותר בכיריים במשך כשעה, עד שקיספ שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מגישים עם אבקת סוכר או מצפים בגאנאש שוקלד.

להכנת השוקולד -
מכניסים לקערה שוקולד ושמנת, מניחים על סיר עם מעט מים, מחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

טיפ-פלא:
-קונים פרג שנטחן במקום ושומרים במקפיא למניעת התחמצנות וטעם מריר.
-קולים אגוזי לוז, מצננים, משפשפים בין כפות הידיים כדי להוריד את הקליפה וטוחנים.

תגיות:

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ