ללא אפייה: עוגת גבינה פירורים קלה בנוסח טירמיסו - דובדבנים - הארץ

ללא אפייה: עוגת גבינה פירורים קלה בנוסח טירמיסו

לקחתי את עוגת הגבינה-פירורים האהובה, שילבתי במתכון לטירמיסו אהוב לא פחות, והתקבלה עוגה שמורכבת מהטוב בשני העולמות

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
גבינה פירורים שוקולד
אורה קורן

הבעיה העיקרית של העוגה היא, שצריך הרבה כח רצון כדי להפסיק לאכול ממנה. כל השאר - קלי קלות. החידוש בה הוא הבסיס הכהה והקקאו מעל, שהוכנו בהשראת הטירמיסו.

כמה הערות על תחליפים, אם אין לכם בדיוק את כל המרכיבים:

לקבלת עוגת פירורים עם פירורים גם למעלה - יש להכפיל את כמות המוצרים שמתחת לכותרת "לפירורים". אני פיזרתי מעל קקאו.

לא מצאתם גבינת מסקרפונה, או אם היא יקרה מדי (מה לעשות, מחלבת גד מונופול בתחום ויכולה לגבות כל מחיר, כמעט) - אפשר להוסיף במקומה עוד חצי קופסת שמנת מתוקה, חצי קופסת גבינה לבנה 5% ולהגדיל את כמות פודינג הווניל, במתכון העומדת על 50 גרם, בעוד 30-50 גרם.

הליקר מוסיף המון טעם. אין לכם ליקר מתאים? תכפילו את כמות האספרסו מכוס קטנה לשתיים.

מה צריך (לתבנית עגולה קוטר 24 ס''מ)?

לפירורים -
150 גרם פתי בר
50 גרם אגוזי לוז טחונים
2 כפות קקאו
50 גרם (חצי חבילה) שוקולד (או פצפוצי שוקולד), 60% (או 50%) מוצקי קקאו, קצוץ דק

100 מ"ל (2 כוסיות) אספרסו ארוך (או קפה חזק אחר)
75 מ"ל ליקר קפה (או אחר)

למלית הגבינה -
2 גבינה לבנה 5%
1 שמנת צמחית, או מתוקה 38%
1 מסקרפונה
רבע כוס חלב
80 גרם (קופסה) פודינג וניל
90 גרם (כוס פחות כף) סוכר

לקישוט -
דובדבנים טריים (שלא בעונה - דובדבני אמרנה)
עלי נענע

מה עושים?
בקיצור -

מערבבים את כל חומרי הפירורים ומרפדים איתם את התבנית. מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים מעל לפירורים. מפזרים מעל אבקת קקאו, או פירורים נוספים.
בהרחבה -
לפירורים-
שוברים את הפתי בר ומכניסים למעבד מזון עם האגוזים הטחונים, הקקאו והשוקולד. מרסקים הכל לפירורים.
מוסיפים ליקר וקפה ומערבבים לקבלת פירורים רטובים. לוקחים מעט מהפירורים ביד ולוחצים. אם הם מתגבשים לבצק, הם מוכנים. אם הם נשארים פירורים נפרדים, מוסיפים מעט ליקר או קפה. מערבבים אבל נשארים עם מרקם פירורי רטוב. רצוי להימנע מערבוב עד לקבלת גוש בצק, כי אז הבסיס עלול להיות קשה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, גם בדפנות (גוזרים פס נייר אפיה, מרטיבים מעט במים וסוחטים. כך הוא הופך גמיש לעבודה ונדבק בקלות).
מעבירים את התערובת הכהה לתבנית ומהדקים עם הידיים לבסיס ולדפנות. אפשר להכניס למקרר להתייצבות עד לסיום הכנת המלית.

למלית -

מחממים מעט את המסקרפונה לטמפרטורת החדר, כדי שתתרכך. מקציפים שמנת מתוקה, חלב ופודינג וניל. מכניסים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים. מוסיפים כמה כפות מהקצף להשוואת מירקמים ומחזירים לקערת המיקסר לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל לפירורים.
מכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות. לאחר מכן מפזרים קקאו מעל, או פירורים שהוכנו מראש.

אוהבים עוגות גבינה? קבלו מתכונים מומלצים נוספים

אורה קורן |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ